Margriet logo
null Beeld

Koningin Elizabeth en prins Charles krijgen coronavaccin als een van de eersten

In Groot-Brittannië beginnen ze vanaf volgende week al met vaccineren. Koningin Elizabeth (94) en haar man prins Philip (99) zullen een van de eersten zijn die het coronavaccin krijgen. Volgens de Britse tabloid Daily Mail krijgt het koningspaar het vaccin binnen enkele weken toegediend.

Koningin Elizabeth en prins Philip krijgen de prik vanwege hun hoge leeftijd al in een vroeg stadium en zullen daarbij verder geen voorkeursbehandeling ontvangen.

Publiekelijke verklaring over vaccin van koningin Elizabeth

Heel erg privé verloopt het vaccineren van de Queen niet. Samen met de hoogste leden van het Britse koningshuis laat zij zodra ze is gevaccineerd gelijk van zich horen, om meer mensen aan te moedigen om het coronavaccin te halen. Net als in Nederland is er ook in Groot-Brittannië een groot aantal mensen dat zich wantrouwig opstelt tegenover het coronavaccin. Veel mensen hebben ook al laten weten dat ze het vaccin niet zullen halen. Door er op hun hoge leeftijd zo publiekelijk voor uit te komen dat ze het vaccin wél hebben gehaald, hopen Elizabeth en Philip dat er meer mensen overstag zullen gaan.

Lees ook:

Koningin Elizabeth breekt met déze geliefde kersttraditie

Wie krijgen er voorrang?

In Groot-Brittannië is afgelopen woensdag al noodtoestemming gegeven aan het Pfizer-coronavaccin. Bewoners van bejaardenhuizen en hun verzorgers zullen als eersten de inenting krijgen, waarna tachtigplussers en eerstelijns gezondheids- en zorgpersoneel volgen. Vervolgens zijn andere ouderen en kwetsbare mensen aan de beurt, waarbij de rest van de bevolking prioriteit zal krijgen op basis van leeftijd. Het land heeft in totaal 40 miljoen doses van het vaccin besteld.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Daily Mail

Beeld | Getty

null Beeld

Margriet 52 ligt nu in de winkel! Met deze week: 21 pagina's feestrecepten, hoe corona in één klap mijn leven veranderde, kerstvoorpret, winteruitjes in Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden