Margriet logo
Kinderen Peter R. de Vries in documentaire: ‘Om hem daar te zien liggen in het ziekenhuis was onze grootste nachtmerrie’ Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Kinderen Peter R. de Vries in documentaire: ‘Om hem daar te zien liggen in het ziekenhuis was onze grootste nachtmerrie’

In de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries blikt documentaire- en televisiemaker Ewout Genemans samen met Royce en Kelly, de kinderen van Peter R. de Vries, terug op de heftige periode na de aanslag op hun vader. En dat maakt diepe indruk.

“Om hem daar te zien liggen in het ziekenhuis was onze grootste nachtmerrie”, aldus Royce en Kelly.

Kinderen Peter R. de Vries vertellen in de documentaire over de heftige periode

Op dinsdag 6 juli 2021 werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Na negen dagen lang te hebben gevochten voor zijn leven in het ziekenhuis kwam hij te overlijden aan de gevolgen van de aanslag. In de nieuwe documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries praten de naasten van Peter R. de Vries openhartig over zijn leven, de heftige periode na de moordaanslag en wat voor impact dat op hen heeft gehad. Vooral de persoonlijke verhalen van Royce en Kelly, de kinderen van Peter R. de Vries, staan centraal.

Negen dagen tussen spanning en hoop

In de documentaire vertellen Royce en Kelly onder andere over de negen dagen na de aanslag waarin hun vader vocht voor zijn leven. Dat waren heftige dagen tussen spanning en hoop. “Soms geloof ik wel dat mijn vader juist zo sterk is geweest dat hij negen dagen is blijven leven om dat stukje aan ons te geven”, vertelt Kelly. “We hebben nog negen dagen lang binnen de veilige muren van het ziekenhuis naar hem kunnen kijken. We hebben hem kunnen vasthouden, hem kunnen zoenen, aan hem kunnen ruiken, zijn liedjes kunnen spelen, tegen hem kunnen praten. We hebben echt nog ons moment gehad. Al had ik dat natuurlijk nog veel langer gewild.”

Hoewel Peter R. de Vries voor velen vooral de bekendste misdaadverslaggever van Nederland was, was hij voor zijn kinderen vooral een dierbare vader en opa. “Om hem daar te zien liggen in het ziekenhuis was een nachtmerrie”, vertellen Royce en Kelly aan Ewout.

Lees ook: Peter R. de Vries in z’n allerlaatste interview: ‘In mijn jeugd ben ik het bangst geweest’

Confrontatie met de verdachten

Ook de eerste zitting van de rechtszaak komt in de documentaire aan bod. Royce en Kelly staan hierbij voor het eerst oog in oog met de verdachten van de moordaanslag op hun vader. Zoon Royce vertelt dat hij op dat moment nog geen boosheid voelt richting de verdachten, maar dat dat nog kan komen. “Maar als je me zou vragen: kun je die verdachten ooit vergeven? Dan is mijn antwoord heel duidelijk: nee”, aldus Royce.

Vooruitblikken op de toekomst

Hoewel de kinderen volgens maker Ewout eigenlijk alle reden hebben om bij de pakken neer te gaan zitten, doen zij dit niet. Dat is past niet bij de familie De Vries. Het leven van de kinderen gaat ondanks het verlies van hun vader door. Zo is te zien hoe Royce de familie Verstappen bij de zaak rond Nicky Verstappen bijstaat, wat zijn vader voor de moordaanslag deed. En is Kelly voorzitter geworden van De gouden tip, een stichting die Peter vlak voor zijn overlijden heeft opgericht.

Bron | RTL Nieuws, Videoland
Beeld | Brunopress

Maryse De BruijneBrunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden