Margriet logo
null Beeld

Internet in de ban van optische illusie: is dit een strand of iets heel anders?

Donkere wolken, een grijze zee, golven en een kiezelstrandje: op het eerste gezicht lijkt het alsof we naar een doodnormaal strandkiekje kijken dat ergens in de late avonduurtjes is gemaakt. Toch is dit allesbehalve waar: als je héél goed kijkt zie je namelijk iets heel anders dan een strand…

Op Twitter zorgt het kiekje voor de nodige verwarring: een groot deel van de mensen blijft er namelijk van overtuigd dat het om een strand gaat.

Spoiler

Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het bijschrift van de foto. “Als je er een strand, oceaan, lucht, rotsen en sterren in ziet, ben je een kunstenaar. Maar het is geen schilderij, het is het onderste deel van een autodeur die gerepareerd moet worden,” zo schrijft iemand op Twitter. Eerlijk is eerlijk: zonder dit bijschrift hadden wij het nooit geraden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Twitter

Foto | Twitter

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden