Margriet logo
Het allerlaatste interview van Bibian Mentel: ‘Het leven draait om liefde’ Beeld Dana van Leeuwen
Beeld Dana van Leeuwen

Het allerlaatste interview met Bibian Mentel: ‘Het leven draait om liefde’

Geïnspireerd op het afscheidsinterview dat Marc de Hond aan de Volkskrant gaf, besloot Bibian Mentel dit ook te doen. De paralympisch kampioen wilde graag dat Barbara Barend het interview afnam voor in haar tijdschrift Helden. Morgen wordt het allerlaatste interview met Bibian Mentel gepubliceerd met daarin een terugblik op haar leven, haar kijk op het afscheid en boodschappen die zij achterliet voor haar geliefden.

“Het draait in het leven om niet meer dan liefde voor elkaar”, aldus Bibian in haar laatste interview.

Het allerlaatste interview met Bibian Mentel

In het allerlaatste interview van Bibian Mentel blikt ze terug op haar leven “Op die stomme kanker na heb ik een heel onbezorgd leven gehad. Ik zie mezelf als een bevoorrecht mens omdat ik de kans had om mijn hart te volgen. Ik durf te zeggen dat ik een onbezorgde jeugd en een mooi leven heb gehad.”. Bibian vertelt verder over hoe het haar droom was om een oud vrouwtje te worden met haar kleinkindjes op schoot en hoe ze hen zou overspoelen met liefde. “Ik zou hen vertellen over het leven, hoe het kan lopen, en dat ze dat leven verder zelf in moeten vullen. Het enige wat iedereen kan geven is liefde.”

Boodschappen voor haar geliefden

In het interview vraagt Barbara Barend aan Bibian welke boodschappen ze nog heeft voor de mensen die ze achterlaat. Ze vertelt dat ze Edwin in de toekomst een nieuwe liefde gunt en dat dat dan oké is. En voor zichzelf had ze zich een langer leven met Edwin en hun kinderen gegund. “Uiteindelijk zie ik het leven als een ui die je helemaal afpelt. Het is allemaal niet zo spannend, het draait in het leven uiteindelijk om niets meer dan liefde voor elkaar, met elkaar en voor je medemens. Gewoon liefde.”

Lees ook:
Het gezin van Bibian vertelt: ‘We huilen samen, maar lachen nog veel meer’

Podcast met reacties van de familie

Het allerlaatste interview van Bibian Mentel dat werd afgenomen door Barabara Barend verschijnt morgen, op 16 november, in het tijdschrift Helden. Aankomende donderdag is er ook een podcast te beluisteren op ‘Helden, de Podcast’ genaamd ‘Bibian’s laatste woord’. Hierin zullen haar man Edwin, haar zoon Julian en haar moeder Maude reacties geven op het afscheidsinterview.

Bron | LINDA
Beeld | Dana van Leeuwen

Maryse De BruijneDana van Leeuwen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden