Margriet logo
Handige nieuwe functie: zó kun je appjes automatisch na 24 uur laten verdwijnen op WhatsApp Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Handige nieuwe functie: zó kun je appjes automatisch na 24 uur laten verdwijnen op WhatsApp

Door ons vele appverkeer, blijft er in WhatsApp een groot archief aan berichtjes en foto’s achter. Wil je liever niet op latere momenten geconfronteerd worden met je verstuurde berichten? Dan is er nu een handig trucje om je appjes automatisch door WhatsApp te laten wissen, na 24 uur.

Lees snel verder om te zien hoe je deze functie instelt op WhatsApp.

Nieuwe mogelijkheid

WhatsApp heeft een nieuwe mogelijkheid, waarmee je kunt instellen dat berichten in individuele chats automatisch verdwijnen na een etmaal. Het bedrijf denkt er zo voor te zorgen dat gesprekken echt privé blijven. Gebruikers zullen namelijk meer vrijheid voelen om eerlijk en kwetsbaar te zijn, als ze weten dat de teksten, foto’s of filmpjes niet eeuwig rond blijven slingeren. Naast 24 uur, kun je ook kiezen voor automatisch wissen van je appjes na zeven of negentig dagen.

Lees ook:
Verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen? Het kan dankzij dít trucje

Zo laat je appjes automatisch wissen

  1. Open ‘instellingen’ in WhatsApp
  2. Ga naar ‘ account’
  3. Klik vervolgens op ‘privacy’
  4. Ga naar ‘standaardtimer voor berichten’
  5. Kies voor 24 uur, 7 dagen of 90 dagen

Het kan ook op deze manier

  1. Start een nieuw chatgesprek
  2. Klik op de naam van je gesprekspartner
  3. Ga naar ‘berichten me vervaldatum’
  4. Kies voor 24 uur, 7 dagen of 90 dagen

Bron | WhatsApp
Beeld | Getty Images

Margriet 54/55 ligt in de winkel! Dit is het dikste nummer van het jaar en staat helemaal in het teken van de feestdagen en het einde van het jaar. Zo spreken we met dé gezichten van 2021 – onder andere Jan Dulles en Kasja Ollongren – en delen we de lekkerste recepten om lekker te bakken tijdens kerst. Ook lees je in deze Margriet de jaarhoroscoop voor 2022 én de mooiste kerstherinneringen. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Merel SchutGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden