Margriet logo
null Beeld

Gemengde reacties op nieuw songfestivalnummer Jeangu Macrooy

Na maanden wachten, was het donderdagavond éindelijk zo ver: Jeangu Macrooy bracht zijn nieuwe songfestivalnummer ten gehore. Het vrolijke nummer Birth of a New Age zorgt op social media voor gemengde reacties: de een vindt het prachtig, de ander moet er even aan wennen.

En dit laatste had ook te maken met het Surinaamse refrein.

Nieuw songfestivalnummer Jeangu Macrooy

In het songfestivalnummer Birth of a New Age zingt Jeangu in het Sranantongo, de overkoepelende taal van Suriname: ‘Mi na afu sensi, no wan man e broko mi.’ Dit is een oud-Surinaams gezegde dat betekent ‘Ik ben een halve cent, je kunt me niet breken.’

Een mooie uitspraak, maar de betekenis hiervan ging aan de meeste mensen voorbij. Luisteraars hebben het namelijk vooral over dat ze 'broko mi' wel heel erg vinden klinken als 'broccoli'. Dit betekent dat er een zogeheten 'Mama Appelsap' in het nummer zit: een bekend radio-item van 3FM, waarvoor luisteraars liedjes kunnen insturen waarin ze onbedoeld Nederlandse zinnen horen.

Lees ook:

Zó gaat het songfestival er dit jaar waarschijnlijk uitzien

Reacties op Birth of a New Age

Op Twitter kwam dan ook de ene na de andere tweet voorbij over het ‘Mama Appelsap’-moment:

'Kippenvel'

Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die geen broccoli-associaties hebben met het songfestivalnummer en het vooral erg mooi vinden:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Twitter

Beeld | Rinse Fokkema (via AVROTROS),

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden