Margriet logo
null Beeld

Eveline (33) uit ‘Over Mijn Lijk’ ontroert met Facebook post

Deze week ontroerde Eveline Koopmans (33) ons met een Facebook bericht, waarin ze vertelt hoe het nu met haar gaat. Eerder dit jaar was ze te zien in het BNN-programma Over Mijn Lijk.  

Eveline heeft baarmoederhalskanker in een vergevorderd stadium. In haar openhartige bericht op Facebook legt ze uit waarom ze een tijdlang niks van zich heeft laten horen. "Na de uitzendingen van Over Mijn Lijk, waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat nog eens zou mee mogen maken, was er iets ontploft in mij, iets wat ik moeilijk kan omschrijven," vertelt Eveline in haar Facebookbericht. "Ik denk dat ik een overdosis aan mensencontact heb opgelopen. En terwijl al dat contact alleen maar positief was, werd ik wel overprikkeld (..). Langzaam begon ik mezelf af te zonderen, als zelfbescherming."

'Bah, bah en nog eens bah'

Verdrietig om te lezen is dat Eveline veel pijn heeft. 'Mijn uitgebreide cocktail aan medicatie was niet meer voldoende, dus zijn we gestart met het innemen van mijn laatste redmiddel: Methadon (..). Want de pijn was de laatste maanden soms toch echt wel ondragelijk geworden. En zitten kan dan niet meer. En liggen ook niet. Laat staan, staan of lopen. Niet alleen de botpijn was met momenten afschuwelijk, ook de zenuwpijn en de vreselijke hardnekkige tintelingen die via de onderrug door billen, benen en voeten lopen, waren niet te doen. Bah, bah en nog eens bah.'

'Reservetijd'

Eind 2013 kreeg Eveline te horen dat ze niet langer dan een jaar te leven had. Over de extra jaren die haar gegund zijn, en dat deze 'reservetijd' minder makkelijk is dan je misschien zou denken, vertelt ze deze maand in een openhartig interview in Psychologie Magazine.

Eveline eerder bij Humberto Tan:

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden