Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Er komt een stille tocht voor Tanja Groen, als een laatste wens van Peter R. de Vries

Een laatste wens van Peter R. de Vries gaat binnenkort in vervulling. Er komt namelijk een stille tocht voor de in 1993 spoorloos verdwenen Tanja Groen, voor wie de misdaadverslaggever zich tot zijn dood inzette.

De stille tocht is daarom ook een eerbetoon aan Peter R. de Vries.

Stille tocht voor Tanja Groen

Op 31 augustus 2021 is het 28 jaar geleden dat Tanja Groen verdween. Dit jaar wordt ze op een bijzondere manier herdacht. Er vindt een stille tocht plaats door het centrum van Maastricht, die om 19.00 uur start op de Markt en eindigt op het Vrijthof. Natuurlijk draait het daarbij vooral om Tanja en haar familie, maar het is ook een ode aan Peter R. de Vries die zich jarenlang voor de vermissingszaak inzette. De stille tocht wordt georganiseerd door studentenvereniging Circumflex, waar Tanja lid van was, en Stichting De Gouden Tip, die Peter R. de Vries onlangs nog oprichtte en postuum 1 miljoen euro voor inzamelde.

Lees ook:

Peter R. de Vries: ‘Na 20 jaar konden we de verdachte van de moord op Nicky Verstappen oppakken’

Wens van Peter R. de Vries

De stille tocht was een laatste wens van Peter, blijkt. De studentenvereniging had het onlangs nog met hem besproken op zijn kantoor in Amsterdam. Op 5 juli, om precies te zijn. Daar deelde Peter ook nog een foto van. De laatste foto die hij op zijn social media zou delen. "Een dag na onze bespreking is er een aanslag gepleegd op het leven van Peter R. de Vries, waarna hij is komen te overlijden", laat Tanne Nevels, de voorzitter van de studentenvereniging, weten. "Stichting De Gouden Tip heeft ons laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest om de geplande stille tocht te laten doorgaan." Daarbij laat ze weten dat de ouders van Tanja, Ardie en Corrie groen, 'ontroerd' zijn door het initiatief.

Vermissingszaak Tanja Groen

Tanja Groen werd voor het laatst als 18-jarige studente gezien in de zomer van 1993, na een feestje van studentenvereniging Circumflex. Ze zou beginnen aan de studie Gezondheidswetenschappen, maar verdween spoorloos. En dat is tot op de dag van vandaag nog zo. "De onzekerheid is slopend voor hen en beheerst hun leven, elke dag weer. Daar moet een einde aan komen", zei Peter bij de lancering van Stichting De Gouden Tip, die geld inzamelt om eventuele getuigen aan te sporen belangrijke informatie te delen. "Het moet duidelijk worden wat er met Tanja is gebeurd. De ouders hebben recht op de duidelijkheid."

In onderstaand fragment zie je een interview met Peter en de ouders van Tanja Groen in Humberto. Lees hier nog meer over de vermissingszaak Tanja Groen.

Bron | Circumflex, 1Limburg

Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden