Margriet logo
Edwin en Julian over uitstrooien as Bibian Mentel: ‘Op haar sterfdag strooien we de as uit in de gebieden waar zij zich heel fijn voelde’ Beeld Beeld | Mariel Kolmschot
Beeld Beeld | Mariel Kolmschot

Edwin en Julian over uitstrooien as Bibian Mentel: ‘Op haar sterfdag strooien we de as uit in de gebieden waar zij zich heel fijn voelde’

Op 29 maart 2021 overleed Bibian Mentel op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In een interview met RTL Boulevard vertellen haar man Edwin Spee en zoon Julian over het gemis. Daar delen zij ook hun mooie plan voor het uitstrooien van de as van Bibian een jaar later op haar sterfdag.

Ook zal zoon Julian aankomend jaar van de droom die hij samen met zijn moeder deelde werkelijkheid maken.

As van Bibian op haar sterfdag uitgestrooid

In het interview met RTL Boulevard praten Edwin en Julian over hun eerste kerst zonder Bibian. Ze vertellen over het gemis, maar blikken ook vooruit op volgend jaar. Zoon Julian gaat voor een aantal maanden naar Canada, waar zijn moeder ook graag kwam. “Ik ga hem naar Canada brengen”, vertelt Edwin, “waar hij toch de droom die hij met zijn moeder deelde gaat uitvoeren”. Zoon Julian vertelt dat hij daar gaat werken, snowboarden en zijn passie achternagaat.

Edwin zal Julian niet alleen naar Canada brengen, maar aan het einde ook weer ophalen. En dat ophaalmoment wordt heel speciaal, want dan zal Edwin ook de as van Bibian meenemen. Eind maart, precies een jaar later op de sterfdag van Bibian, zullen Julian en Edwin samen in de Canadese bergen de as uitstrooien. “Op haar sterfdag gaan we naar de top en dan gaan we in ieder geval de helft, maar misschien haar volledige as uitstrooien in de gebieden waar zij zich heel fijn voelde”, vertelt Edwin.

Lees ook: Edwin Spee: ‘Het moment dat Bibian stierf, was mooi en verdrietig tegelijk’

Twee plekken waar Bibian het meest thuis was

Julian vertelt dat er twee plekken waren waar Bibian zich het meest thuis voelde, namelijk de bergen in de winter waar ze kon snowboarden en in Loosdrecht aan het water waar ze in de zomer kon wakeboarden. Er is in 2018 zelfs een pier vernoemd naar de paralympisch kampioene. Mogelijk zullen Edwin en Julian de as van Bibian dus niet alleen in de Canadese bergen uitstrooien, maar ook op haar lievelingsplek in Nederland. “Ik kan geen twee mooiere plekken verzinnen om mama achter te laten”, sluit zoon Julian het interview af.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | Mariel Kolmschot

Maryse De BruijneBeeld | Mariel Kolmschot

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden