Margriet logo
null Beeld

Eberhard van der Laan zegt Amsterdammers vaarwel per brief

De ernstig zieke Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft per direct zijn taken neergelegd. Van zijn artsen heeft hij vandaag te horen gekregen dat hij uitbehandeld is. De 62-jarige burgemeester heeft alle inwoners van Amsterdam per brief op de hoogte gebracht.

Van der Laan maakte in januari dit jaar bekend dat hij uitgezaaide longkanker heeft. "Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld", zo schrijft de burgemeester in de brief. Hij is in totaal zeven jaar burgemeester geweest van de stad. "Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak", aldus de burgemeester. "Vaarwel."

Volgens een woordvoerder van Van der Laan wil de burgemeester zich de komende tijd op zijn gezin gaan richten.

Video

Sinds de bekendmaking van zijn ziekte heeft de burgemeester veel steunbetuigingen ontvangen van Amsterdammers. Ook is er een video gemaakt waarin Amsterdammers beloftes doen aan Van der Laan, bekijk hem hieronder. In een openhartig interview met het VPRO-programma Zomergasten afgelopen juli zei de burgemeester dat hij hier zeer dankbaar voor is.

Van der Laan zei dat als hij alles over had mogen doen, hij meer tijd had doorgebracht met zijn gezin.

De burgemeester heeft sinds zijn diagnose al taken overgedragen. Locoburgemeester Kajsa Ollongren neemt zijn werkzaamheden over.

Bron | NU.nl

Foto | ANP

Lees ook Ontroerende foto: koning Willem-Alexander ondersteunt de Amsterdamse burgemeester

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden