Deze apps helpen je om gezond(er) te eten
De tijd vliegt, kerst is alweer achter de rug. Dat betekent dat we ons tot en met oud & nieuw nog 'mogen' vergrijpen aan de kerstkliekjes en oliebollen, maar dat het feest daarna toch echt voorbij is. Dan gaan we over tot de goede voornemens voor 2018!
Weer wat vaker de sportschool opzoeken, van de decemberkilo's afkomen en gezonder eten. Het zijn goede voornemens die bij veel vrouwen bovenaan het lijstje staan. Probleem is alleen dat het niet altijd even gemakkelijk is om je eraan te houden, maar gelukkig zijn er een hoop apps die je een handje helpen om verantwoorde keuzes te maken. Zo wordt dat gezonder eten ineens een stuk gemakkelijker en houd je je goede voornemen veel beter vol!
Onderstaande apps geven je een duwtje in de goede richting.
1. Mijn eetmeter
Het Voedingscentrum heeft een handige app die dient als eetdagboek. Je kunt alles wat je eet gemakkelijk invoeren en er wordt meteen voor je berekend of het niet te veel calorieën of vetten bevat. Daarnaast weet je direct of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt volgens de Schijf van vijf. Ook fijn: alle gegevens komen uit de LevensmiddelenDatabank (LeDa) van het Voedingscentrum en RIVM. Daarmee weet je zeker dat je de meest betrouwbare gegevens over voeding tot je beschikking hebt. Mijn eetmeter, gratis via Apple App Store & Google Play Store.
2. E-nummers
Je vindt ze op het ingrediëntenlijstje van menig pakje en zakje: e-nummers. Maar er zijn er zo veel dat je waarschijnlijk niet weet waar ze allemaal voor staan. Hoeft ook niet, want deze app biedt je een lijst van alle mogelijke e-nummers. Handig: per nummer kun je ook de herkomst, bijwerkingen, producten waarin het additief voorkomt en de dieetbeperkingen voor onder meer veganisten terugvinden. E-nummers, gratis via Apple App Store & Google Play Store.
3. Puuruiteten
Soms lijkt het wel alsof je niet meer naar een restaurant zou mogen als je gezonder en bewuster wilt eten. Dankzij deze app spoor je met gemak de lekkerste en meest 'eerlijke' adressen op. Daarnaast kun je er ook duurzame en biologische winkels, boerenmarkten en andere 'pure' plekken bij je in de buurt mee ontdekken. Puuruiteten, gratis via Apple App Store.
4. Lifesum
Net als de app van het Voedingscentrum is Lifesum er eentje waarin je kunt bijhouden wat je eet. Daarnaast biedt de app verantwoorde recepten en deskundige dieettips. Het leuke is dat je miljoenen andere mensen kunt volgen die een gezondere levensstijl hebben aangenomen. Dat werkt stimulerend! Lifesum, gratis via Apple App Store & Google Play Store.
5. My fitness pal
Start je deze app voor het eerst op, dan kun je meteen je doelen invoeren. Dat vergt een beetje eerlijkheid. Want je moet niet alleen invoeren hoeveel je eventueel wil afvallen, maar óók wat je huidige gewicht is. Je kunt in My fitness pal een eetdagboek bijhouden en daarnaast bijvoorbeeld ook vrienden toevoegen om samen naar je doel te werken. Verder biedt de app allerlei trainingen die je kunt doen en maakt-ie handige voortgangsrapporten aan zodat je kunt bijhouden of je op de goede weg bent wat betreft eten en beweging. My fitness pal, gratis via Apple App Store & Google Play Store.
Beeld | iStock
Ook interessant om te lezen
- Langer van je iPhone-batterij genieten? Dit moet je doen
- Spijt van je appje? Zo verwijder je een berichtje uit WhatsApp
- ’s Nachts je telefoon opladen? Nooit meer doen!
- Zó stel je de SOS-functie op je telefoon in
- Dáár is dat kleine gaatje naast je iPhone-camera voor bedoeld
Bekijk ook
Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.