Margriet logo
null Beeld

Belangrijk: vanaf vandaag gaan déze versoepelingen in

Vanaf

vandaag gaan er in Nederland weer een aantal belangrijke versoepelingen in. Wil

jij nog eens zien welke dit allemaal zijn? Wij hebben ze hier voor je op een

rijtje gezet.

Lees ze goed door, zodat je precies weet wat wel en nog niet mag.

Bezoek in verpleeghuizen

Eén van de belangrijkste versoepelingen is toch wel die voor mensen die in verpleeghuizen wonen. Zij mogen namelijk vanaf vandaag weer bezoek ontvangen. Deze versoepeling zou eigenlijk pas medio juli plaatsvinden, maar is dus nu vervroegd naar 15 juni. Verpleeghuisorganisaties zijn overigens niet gerust over deze nieuwe datum. Ze zouden namelijk te weinig voorbereidingstijd hebben gehad, om weer bezoekers te kunnen ontvangen.

Versoepelingen scholen

Ook mogen studenten en medewerkers van het mbo, hbo en universitair onderwijs weer mondjesmaat naar school. Hier zijn overigens wel restricties aan verbonden: zo mag maar twintig procent van de mensen tegelijkertijd in het gebouw zijn en worden er tijdvakken tussen 11.00 en 15.00 uur en na 20.00 uur aangehouden. Deze tijdvakken zijn niet voor niks: ze moeten er namelijk voor zorgen dat het niet te druk gaat worden in het openbaar vervoer.

Lees ook: Zó groot is de kans dat je nu nog besmet raakt met het coronavirus

Toiletten op campings

Mensen die in Nederland op vakantie gaan, kunnen

vanaf vandaag ook weer gebruik maken van gemeenschappelijke toiletten en

douches op campings. Dit is wel onder de voorwaarde dat campinggasten ook in de

toiletgebouwen minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Toeristen

De kans is groot dat we ook weer een flinke toestroom van toeristen gaan krijgen. Vanaf vandaag zijn namelijk toeristen uit twaalf landen van de Schengenzone weer welkom in Nederland. Dit zijn: België, Duitsland, Italië, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Portugal, Slovenië, Tsjechië en Luxemburg. Frankrijk en Spanje volgen vóór 5 juli.

Reisadviezen naar geel

Daarnaast gaan ook de reisadviezen voor: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië of Zwitserland vandaag van oranje naar geel. Een geel advies betekent dat vakantie vieren in het land weer mogelijk is, maar dat je hierbij wel rekening moet houden met risico’s.

Wil jij meer weten over de versoepelingen in andere landen? Kijk dan op deze website.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Hart van Nederland, Nederland wereldwijd

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden