Margriet logo
null Beeld

Barcelona-reizigers opgelet: reisadvies verschoven naar code oranje

Mensen die een vakantie naar Barcelona op de planning hebben staan, doen er verstandig aan om hun reis te cancelen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft namelijk het reisadvies naar Barcelona en haar voorsteden van code geel aangepast naar oranje. 

En dit is niet

zonder reden: het aantal COVID-19 besmettingen in de stad en de randgemeenten

is aanzienlijk gestegen, wat betekent dat het risico op besmetting in dit

gebied is toegenomen.

Wat betekent codeoranje?

Als een land ineens op code oranje

gaat, dan betekent dit dat er door ernstige veiligheidsrisico’s in het land of

gebied er voor reizigers gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Het ministerie

van Buitenlandse Zaken adviseert mensen dan ook om in zo’n geval alleen naar

het gebied af te reizen als het écht noodzakelijk is. Een vakantiereis valt

hier natuurlijk niet onder, omdat het gewoon niet essentieel is.

Wat als je tóchnog gaat?

Het is niet bepaald verstandig om naar een land of gebied af te reizen waar code oranje geldt. Je loopt hier een groter risico om besmet te raken met het coronavirus en daarnaast kan het ook nog eens gebeuren dat het land of gebied een lockdown invoert, wat betekent dat niemand meer het land in of uit mag. In zo’n geval zou je dan dus vast zitten op je vakantiebestemming. Daarnaast is het zo dat mensen die op vakantie zijn geweest in een land met code oranje, vanuit de overheid het dringende advies krijgen om bij thuiskomst twee weken in quarantaine te gaan. De kans is groot dat deze twee weken van je vakantiedagen af gaan bij je werkgever, in dit artikel kun je lezen hoe dit precies zit.

Annuleren of toch niet?

Wat kun je het beste doen? Hoewel het dus niet verstandig is om naar een land met code oranje af te reizen, kun je beter niet zélf je vakantie annuleren. De kans is namelijk groot dat je dan je geld kwijt bent. Wij leggen je in dit artikel uit wat je beter wel kunt doen.

Bron | Linda

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 32 ligt in de winkel! In dit nummer vind je onder andere een uitgebreid interview met powervrouw Bibian Mentel, acht Japanse puzzels, een dossier oud en jong; wat kunnen we van elkaar leren? en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden