Margriet logo
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Badmat vliegt het internet over: welke kleur zie jij?

Een foto van een badmat vliegt momenteel het internet over. Niet omdat die zo bijzonder mooi is. Nee, mensen breken hun hoofd over de kleur ervan.

Want is de badmat nou grijs of lila?

'Ben ik gek?'

Het is een eigenaardig verhaal van een Britse vrouw, die een volgens haar grijze badmat had gekocht bij de Aldi. Maar eenmaal thuis, constateerde haar man dat ze toch echt een lila exemplaar had meegenomen. "Ben ik gek, of verschillen deze matten van kleur in natuurlijk en kunstmatig licht?", vraagt de vrouw zich af op Facebook.

Badmat-discussie

Gelukkig voor haar, is ze echt niet de enige die een grijze badmat ziet. Zo vertelt een vrouw onder haar bericht dat zij een heuse discussie over de kleur had met haar dochter. "Ik zei dat het grijs was, zij wist zeker dat het paars was." Een ander: "Ik wilde juist grijs, maar in de winkel zag de mat er paars uit."

Niet lila... niet grijs...

Aldi is inmiddels met een best wel grappige verklaring gekomen. De kleur van de mat is namelijk niet alleen lila of grijs, maar wordt omschreven als lila-grijs. Een heel koele tint van paars, maar een vrij warme tint van grijs. "Misschien halen je tegels de grijze tint meer naar voren", probeert iemand nog te verklaren. De vrouw wil de badmat in ieder geval graag terugbrengen. "Absoluut niet blij met onze paarse mat."

Optische illusie

Deze deurmat is niet de eerste optische illusie die het nieuws haalt. Illusionist Victor Mids deelt regelmatig dit soort breinbrekers met de wereld. En weet je nog die jurk, die volgens de één blauw met zwart, maar volgens de ander toch echt wit met goud was?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Daily Mail

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden