Margriet logo
André van Duin blikt terug op het afgelopen jaar en het verlies van Martin: “Ik mis hem elke dag” Beeld ANP
Beeld ANP

André van Duin blikt terug op het afgelopen jaar en het verlies van Martin: “Ik mis hem elke dag”

Begin vorig jaar moest André van Duin (74) afscheid nemen van zijn grote liefde Martin Elferink, die op 55-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleed aan botkanker. Na al die jaren samen is het alleen zijn een grote verandering. De komiek richtte zich veel op zijn werk. “Ik dacht: je moet bezig zijn en afleiding hebben, dan hoef je niet aan de nare dingen te denken”, aldus André in het programma ‘Aran on Tour’, waarin hij terugblikt op een bewogen jaar en vertelt over zijn leven na het overlijden van Martin.

Ook staat Van Duin weer open voor een nieuwe liefde, al blijft zijn Martin onvervangbaar.

André van Duin over zijn leven na het overlijden van Martin

In het programma Aran on Tour van RTL Boulevard is komiek André van Duin te gast. Daarin blikt hij terug op het afgelopen jaar. En dat was een bewogen jaar. Zo werd hij geopereerd aan kanker en dat is gelukkig goed gegaan. Ook praat hij over het leven na het overlijden van zijn grote liefde Martin Elferink. Aan presentator Aran vertelt hij dat hij zijn man nog elke dag mist en nog elke dag met hem praat. Zo zegt hij Martin bijvoorbeeld gedag als hij van huis weggaat en overlegt hij af en toe dingen met hem. Dat geeft André steun. Ook heeft hij altijd een foto van Martin bij zich als hij weggaat. “Normaal gesproken, als ik een wat rustigere dag heb, dan denk ik echt heel vaak aan hem. Absoluut. Ik mis hem elke dag.”, vertelt Van Duin aan Aran.

Afleiding in werk

Op werkgebied ging het Van Duin dit jaar heel goed af. Zo had hij een succes te pakken met het programma De grote kleine treinencompetitie. Ook is hij binnenkort samen met Janny van der Heijden in dít bekende programma te zien. Hij vertelt dat hij heel veel werk aannam, omdat hij dacht dat het goed was om bezig te zijn en afleiding te hebben, zodat hij niet aan nare dingen hoefde te denken.

Lees ook: André van Duin vertelt waarom hij prinses Beatrix niet wilde interviewen

Een nieuwe liefde

Aan Aran vertelt André dat hij wel weer openstaat om een leuke nieuwe partner te ontmoeten, hoewel Martin voor hem onvervangbaar is. “Je moet ook niet gaan vergelijken. Het is gewoon een nieuw iemand.”. Ook is hij zich ervan bewust dat hij op 74-jarige leeftijd een enorme bagage met zich meedraagt aan levenservaringen en dat een ander dat waarschijnlijk ook heeft. Maar voor de rest van zijn verdere leven alleen blijven lijkt de komiek niks. Hij vertelt dat Martin ook niet gewild had dat hij na zijn overlijden alleen zou blijven. Zo vertelde hij aan André dat hij weer gelukkig moest worden na zijn dood.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | ANP

Maryse De BruijneANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden