Margriet logo
null Beeld

Amsterdammers verschepen hagelslag naar New York

Wist je dat wij, Nederlanders, als enigen ter wereld hagelslag op onze boterham doen? Dat inspireerde twee jonge mannen uit Amsterdam om chocoladekorrels naar New York te verschepen. Bedoeling is om hagelslag daar te introduceren. Daarna moet de rest van de wereld volgen.

De twee Amsterdammers zijn de logboeken van het Scheepsvaartmuseum ingedoken en ontdekten dat ene Gerbrand Slag al in 1670 chocolade naar New York wilde brengen. Uit zijn mislukte missie van toen (het schip ging ten onder) halen zij nu hun inspiratie. Of Slag echt heeft bestaan, is niet helemaal zeker. Maar het verhaal vonden Lennart de Jong en Robbert Vos mooi genoeg.

De hagelswag van De Jong en Vos kost € 20 per fles. Het idee van de verpakking haalden ze uit het Scheepvaartmuseum. Momenteel brengen de mannen door middel van crowdfundig hun idee onder de aandacht. Verschillende mensen uit landen zoals Duitsland en Japan zijn enthousiast en zo hebben ze na vier dagen al ruim € 30.000 bij elkaar weten te brengen.

Kwaliteit

De prijs van de hagelswag wordt bepaald door de verpakking en de goede kwaliteit van de chocolade. Die is volgens De Jong vergelijkbaar met die van bonbons uit een chocolaterie en bevat relatief weinig suiker.

Fotocredit: Lennart de Jong

Bron: Parool.nl

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden