Zó zijn je aardappels sneller klaar

Aardappels

Deel dit artikel:

Aardappels moeten altijd zo lang koken. Gelukkig bestaan er trucjes waardoor je sneller van je piepers kunt gaan genieten. 

Gedeeltelijk garen in de magnetron

Aardappels volledig in de magnetron koken, raden we niet aan. De kooktijd is namelijk moeilijk in te schatten. Maar je kunt ze wel al gedeeltelijk garen in de magnetron. Hierdoor kun je sneller je aardappels verwerken tot lekkere gebakken aardappeltjes, puree of een ander gerecht. Hoe kun je ze het best in de magnetron garen? Prik met een vork een paar keer in de aardappelen en stop ze twee keer twee minuten in de magnetron (draai ze halverwege even om) op ongeveer 750 Watt, tipt libelle-lekker.be.

Lekker stomen

Aardappels stomen gaat een stuk sneller dan koken. Dat komt doordat je er heel wat minder water voor nodig hebt: een bodempje water kookt voordat je het weet! Het enige wat je moet doen is af en toe checken of er voldoende water overblijft. Is dat niet het geval? Voeg dan gewoon wat water toe. De aardappels zullen trouwens puurder smaken dan wanneer je ze kookt en bovendien blijven de vitaminen en mineralen er beter door bewaard. Kortom, allemaal voordelen.

Kleine stukken, groots effect

Als je aardappelen in kleine stukken snijdt voordat je ze kookt/stoomt, garen ze veel sneller. Handig als je bijvoorbeeld ovenschotels, aardappelgratin of gebakken aardappels wilt bereiden en er zeker van wilt zijn dat de aardappels volledig gaar zijn.

Minder snel uitlopen

Benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je aardappels minder snel uitlopen? Pas dan deze tip toe.

Bron | libelle-lekker.be
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Ook leuk om te bekijken

Petra is dankzij een maagverkleining maar liefst 44 kilo afgevallen en ging van maat 52 naar maat 38 (!). Een prestatie om trots op te zijn, alleen ‘verschuilt’ ze zich nog steeds in vesten en een dikke sjaal en dat wil ze veranderen. Met een ander kapsel, dito make-up en nieuwe kleding is ze haast niet meer te herkennen. Wat een resultaat: wauw! Bekijk hieronder haar metamorfose.

 Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.