Zo kom je gemakkelijk af van een vislucht in de keuken

Vislucht uit keuken

Deel dit artikel:

Heb je lekker een visje in de oven geschoven en opgepeuzeld, dan staat natuurlijk de afwas op je te wachten. Maar ook tegen de tijd dat je die hebt weggewerkt, hangt er nog een flinke vislucht in de keuken. Gelukkig is er een simpele truc waarmee je die geur moeiteloos weg krijgt.

Heerlijk, vis. Uit de oven met citroen en kruiden, gestoomd met groenten of gewoon gebakken in de koekenpan. Maar hoe je vis ook klaarmaakt, het betekent meestal wel dat er een penetrante geur in de keuken achterblijft nadat je de maaltijd hebt bereid. Laat die vislucht je niet tegenhouden. Alles wat je nodig hebt om de lucht te verdrijven is de oven en een zakje vanillesuiker. Binnen een mum van tijd ben je van alle geurtjes af.

Zo ga je te werk

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Zet hier vervolgens een ovenbestendig schaaltje in met een laagje vanillesuiker en laat dit vijf minuten staan. De vislucht is na een paar minuten weg en er komt een zoete bakkersgeur voor in de plaats. Meer hoef je niet te doen!

Bron | flaironline.nl
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.