Snel & smakelijk: lasagne met zalm en spinazie

Deel dit artikel:

In samenwerking met Knorr

Soms is er maar weinig tijd om iets te koken en je wilt wél lekker en verantwoord eten. Culinair redacteur Colette Beyne bereidt in dat geval deze snelle lasagne met natuurlijke ingrediënten. Extra pluspunt: iedereen smult ervan.

Win-winsituatie

Colette, culinair redacteur Margriet: “Het bereiden van lasagne kost best wat tijd. Zelf een tomatensaus maken duurt minimaal een uur; soms laat ik de saus zelfs een hele middag stoven. Door een goede sausmix te gebruiken, win je veel tijd. Deze maaltijdmix voor lasagne is gemaakt op basis van poeder van verse tomaten en bevat gevriesdroogde groenten, kruiden en specerijen. Vorig jaar mocht ik zelf een kijkje nemen op het land en in de fabriek van Knorr in Spanje, waarvan je het verslag kunt lezen op margriet.nl/knorr.”

Lasagne met zalm en spinazie

Dit heb je nodig (voor 3-4 personen)

  • 300 g verse zalmfilet
  • 3 el groene pesto (potje)
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg verse spinazie (gewassen)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 zakje Knorr Natuurlijk lekker! Lasagne
  • versgemalen zwarte peper
  • 9 lasagnebladen
  • 1 ei
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 oC (heteluchtoven 175oC) en vet een ovenschaal in (inhoud ca. 1,5 liter). Snij de zalm in dunne plakken en bestrijk met pesto. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en laat hierin de spinazie (met het vocht door het wassen) in 2 minuten slinken. Voeg de tomatenpuree, 500 ml water en de inhoud van het zakje Knorr toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat 2 à 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper. Doe de saus, zalm en lasagnebladen om en om in de ovenschaal. Begin en eindig met een laagje saus. Klop als laatste het ei los met de kaas en pijnboompitten en verdeel het mengsel over de lasagne. Bak in de oven in ca. 30 minuten gaar. Garneer uit de oven eventueel met basilicum.
Bereidingstijd: 20 minuten. Baktijd: 30 minuten.

Tip van Colette: “Laat de schaal met lasagne minimaal 10 minuten buiten de oven staan, afgedekt met aluminiumfolie. Dan kun je hem veel beter in mooie stukken snijden.” 

Natuurlijk lekker

De mixen van Knorr Natuurlijk lekker! zitten vol natuurlijke ingrediënten, pure kruiden en smakelijke specerijen die zorgvuldig zijn gedroogd. 247 vrouwen hebben samen met hun gezin Knorr Natuurlijk lekker! maaltijdmix spaghetti bolognese getest. En ja, het was smullen. 93% van de testers vindt de smaak van de maaltijdmix heel lekker. Ook vindt 99% van de testers dat deze maaltijdmix makkelijk te bereiden is. Vergeet ook niet om de andere natuurlijke mixen te proeven. De lasagnemix van bovenstaand recept kun je gemakkelijk en snel online kopen bij Albert Heijn of Jumbo.

* Getest door 247 vrouwen met hun gezin (hettestpanel.nl, juli 2017).