Deze pizza is om te smullen én glutenvrij!

Deel dit artikel:

Denk bij dit recept voor glutenvrije pizza aan dun, lekker kruidig deeg bedekt met een laagje citroen-basilicumpesto en belegd met geitenkaas. Heerlijk!

Dit heb je nodig voor drie pizza’s

Voor de bodem:

  • 125 g boekweitmeel
  • 70 g bruin rijstmeel
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 ei
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1,8 dl (amandel)melk
  • 3 el olijfolie

Voor de citroen-basilicumpesto:

  • 4 flinke handen verse basilicumblaadjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g versgeraspte pecorino
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 el vers citroensap
  • 90 ml extra vergine olijfolie
  • 1 el knoflookolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de topping:

  • 1 courgette, in dunne plakken geschaafd
  • 4 flinke handen verse spinazie of jonge koolbladeren
  • 125 g stevige geitenkaas, in plakken
  • 30 g geraspte pecorino

Zo maak je die glutenvrije pizza

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel over drie bakplaten een flinke eetlepel olijfolie en smeer de platen ermee in.
  • Maak eerst de pesto. Doe het basilicum, de pijnboompitten, de kaas, de citroenrasp en het citroensap in de kom van een keukenmachine en maal alles tot een grof geheel. Voeg de olijfolie en knoflookolie toe en maal tot alles goed gemengd en glad is. Voeg zout en peper naar smaak toe en zet de pesto apart.
  • Doe de droge ingrediënten voor de bodem in een grote kom en meng ze. Maak in het midden een kuiltje en breek het ei erin. Meng het ei samen met de ahornsiroop door de droge ingrediënten en voeg dan langzaam de melk toe, terwijl je blijft roeren tot alles is gemengd. Schep lepels van het mengsel op de bakplaten om drie pizza’s te maken. Gebruik een spatel om het uit te spreiden tot cirkels of rechthoeken van ongeveer 1 cm dik.
  • Bak de pizzabodems ongeveer 10 minuten tot ze heel lichtbruin zijn (ze moeten gaar zijn, maar nog niet echt knapperig).
  • Besmeer ze met de pesto (misschien heb je niet alles nodig) en verdeel de spinazie, de courgette en de kazen erover.
  • Bak de pizza’s nog 7-10 -minuten, tot de randen goudbruin zijn en de kaas is gesmolten.

Meer lekkere recepten

Heb je vaak last van een opgezette buik, darmkrampen of andere ongemakken? Dan is De FODMAP-vriendelijke keuken iets voor jou! Foodblogger Emma Hatcher laat hierin zien hoe makkelijk en lekker deze manier van eten is. Geen ingewikkelde recepten, maar gezonde en heerlijke gerechten. Van lekkere ontbijtjes, lunches en diners tot verantwoorde snacks en zoetigheden. Ook vind je in het kookboek van de Britse handige informatie en tips & tricks over het FODMAP-principe.
De FODMAP-vriendelijke keuken (Scriptum Books) kost € 24,95 en kun je hier bestellen.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers deelt een mooi en makkelijk trucje om lippenstift aan te brengen. Bekijk de video en zie hoe jij je lippen eenvoudig kunt omlijnen, zonder uit te schieten.

(Kun je de video niet zien? Bekijk ’m dan via deze link)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.