Okra: eet jij het al? Dit kun je ermee!

Deel dit artikel:

Je ziet weleens ingrediënten waarvan je niet zo goed weet wat je ermee moet, bijvoorbeeld okra’s. Okra’s komen oorspronkelijk uit het tropische deel van Afrika, maar tegenwoordig kan je ze kopen in Aziatische supermarkten, XL-supermarkten en in de groentespeciaalzaak. Met dit recept uit Margriet 38 maak je een exotische roerbak met okra.

Wat zijn de ingrediënten?

  • 200 g garnalen
  • Olijfolie om in te bakken
  • 250 g okra’s, overlangs gehalveerd
  • 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd, in repen
  • 2 bosuitjes, in lange ringen
  • 50 g zeekraal
  • ½ mango, in blokjes

Voor de marinade

  • Scheut olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 takjes tijm, blaadjes gerist
  • Snuf kaneelpoeder
  • Snuf  kruidnagelpoeder
  • Snuf nootmuskaatpoeder

Zo maak je exotische roerbak met okra

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en schep om met de garnalen. Dek de schaal af en zet hem tot gebruik in de koelkast. Verhit de olie in een wok en roerbak eerst de paprika 1-2 min. Voeg dan de rest van de groenten en de garnalen toe. Bak nog 2-3 min. omscheppend. Schep de mango er dan op en serveer direct. Lekker met warm naanbrood.
Bereidingstijd: ± 20 min.

eetsmakelijk!

Benieuwd naar meer recepten met onbekende ingrediënten in de hoofdrol?
Dit recept stond in Margriet 2017-38. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Productie | Colette Beyne
Styling | Cindy Berg
Fotografie | Maarten van der Wal
Recepten en bereiding | Gees van Asperen

Lees ook

Bekijk ook

Leuke artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief