Lekker lunchen: toast met avocado-hummus en gemarineerde radijs

Deel dit artikel:

Radijsjes zijn o zo lekker en goed te verwerken in verschillende recepten. Wat dacht je van dit smakelijke lunchgerecht?

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 12 radijsjes
  • 4 el rijstazijn
  • 8 sneetjes geroosterd casinobrood
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • blaadjes van een paar takjes waterkers

voor de hummus

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • 1 avocado
  • 200 g kikkererwten (blik), uitgelekt
  • sap van ½ citroen
  • 1 el tahin
  • olijfolie
  • gemalen komijn

Zo maak je het:

Snijd het loof van de radijsjes* en snijd ze in plakjes. Marineer ze 30 minuten in de azijn. Pureer voor de hummus de sjalot met de knoflook,  avocado, kikkererwten, het citroensap en de tahin in de blender. Voeg zoveel olijfolie toe tot je een gladde, zalvige massa hebt. Breng op smaak met gemalen komijn, peper en zout. Besmeer de toast dun met hummus, verdeel de radijs erover en bestrooi met de lente-ui en de bieslook. Garneer met waterkers en maal er nog wat peper boven.

*Je kunt het loof van de radijs verwerken in een salade of er pesto van maken.

Bereidingstijd: ± 10 min. + 30 min. marineren

Receptuur: Colette Beyne. Fotografie: Tom Swalens

Lekker lezen

Deze 14 cavia’s hebben kapsels om jaloers op te zijn!
Naar deze kat moet je wel blijven kijken
Drie leeuwenwelpjes ter wereld gekomen in Safaripark Beekse Bergen

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief