Zo krijg je aardappelschijfjes wél krokant

Deel dit artikel:

Lekker makkelijk zijn ze, die kant-en-klare aardappelschijfjes uit de supermarkt. Snel klaar en ze passen bij bijna elk gerecht. Maar zie ze maar eens krokant te krijgen. Op deze manier worden ze (bijna) net zo lekker als de gebakken aardappeltjes van je moeder.

Er gaat natuurlijk niks boven vers gebakken aardappeltjes. Je kookt gewoon de ene dag wat extra aardappels, zodat je het restje de volgende dag kunt opbakken. Maar als je daar geen zin in hebt, zijn die kant-en-klare aardappelschijfjes toch wel erg fijn. Alleen blijven ze vaak een beetje ‘plastiekerig’. Het geheim? Keukenpapier, een mix van olie en roomboter, een héél hete pan en een flinke portie geduld.

Zo krijg je krokante aardappelschijfjes

  • dep de aardappelschijfjes eerst goed droog met keukenpapier
  • gebruik olie én roomboter (50/50). De olie omdat die goed heet kan worden, de roomboter voor het krokante korstje.
  • BELANGRIJK: zorg dat de pan en olie goed heet is voordat je de schijfjes erin doet!
  • zorg dat alle aardappelschijfjes de bodem raken (gebruik desnoods twee koekenpannen).
  • laat de schijfjes eerst een paar minuten bakken voordat je ze omdraait. Niks doen dus!
  • zijn ze bruin aan de onderkant? Draai ze één voor één om met een vork, zodat ze allemaal aan de andere kant bruin kunnen bakken.

Als je de schijfjes niet droog dept, kun je ze vlak voor of tijdens het bakken met zout bestrooien (dit neemt vocht op). Maar wij vinden achteraf zouten het lekkerst.

Tip 1 Gouden tip van één onze lezeressen: “Bak de aardappeltjes in paprikapoeder voor een extra smaakvolle en krokante aardappeltjes!
Tip 2
Liever krieltjes? Prik een paar gaatjes in de verpakking en laat ze drie minuten in de magnetron op vol vermogen voorgaren. Dit verkort de baktijd en je krijgt ze krokanter!

Meer lezen:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

  • Yvonne

    Warm nooit eten op in de plastic verpakking!!!! De verpakking bevat kankerverwekkende stoffen!!