Gezonde bananenbrood met amandelen en dadels

Deel dit artikel:

Altijd een goed idee: het bakken van een bananenbrood. En deze bananenbrood met amandelen en dadels is ook nog eens heel gezond. Wil je hem toch wat zoet maken, serveer er dan kaneelroom bij. 

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 3 dadels
  • 3 eieren
  • 50 g amandelen
  • 100 g havermout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout

Optioneel voor erbij: kaneelroom

  • 150 g mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • snufje kaneelpoeder

Zo maak je het

1.Verwarm de oven voor op 175 °C.

2. Pel de bananen en verwijder de pit van de dadels. Maal samen tot een gladde saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer.

3. Klop de eieren in een kom met een garde of mixer gedurende 3 minuten schuimig. Voeg het fruitmengsel bij het eimengsel.

4. Maal de amandelen en de havermout fijn in de keukenmachine of hakmolen en voeg het bakmeel en een snuf zout toe. Meng het droge deel door het natte deel en roer voorzichtig tot een glad beslag. Giet in een cakeblik.

5. Plaats het blik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar en laat iets afkoelen.

6. Meng de ingrediënten voor de kaneelroom door elkaar. Serveer het brood in dikke plakken met een dot kaneelroom.

Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur

KIJK OOK: Couscous met munt en feta

Bron | Cook Love Share