Smeuïge gehaktballen? Dit is het geheim!

Deel dit artikel:

Op een broodje of als borrelhapje, in de soep of bij stamppot: een goede gehaktbal kun je overal bij eten. Dit ingrediënt maakt je gehaktballen extra smeuïg én extra lekker.

De lekkerste gehaktballen maak je zo

Op een redactie waar veel vrouwen werken, wordt geregeld gepraat over wat er (’s avonds) wordt gegeten. Bijvoorbeeld wat een lekker recept is voor hartige taarthoe je de allerlekkerste cheesecake bakt of hoe je je gehaktballen lekker smeuïg krijgt. Deze tip was voor ons nieuw: neem een theelepel crème fraîche (op een pond gehakt) en meng dit. Het resultaat: zachte gehaktballen waar je je vingers bij aflikt! Gebruik trouwens niet meer crème fraîche, anders worden de ballen te zacht en dat is niet lekker. 

 

Topkoks en hun succesingrediënt voor gehaktballen

Er schijnen trouwens meer wegen naar Rome te leiden of, in dit geval, naar de perfecte gehaktbal. We vonden nog veel meer leuke, handige en originele tips om van je gehaktballen een culinair hoogstandje te maken!

Een beetje van Pauline en een beetje van De Librije
Op het blog Uit Pauline’s keuken staan twee tips die de moeite van het proberen waard zijn. Haar vader gebruikte Buisman koffieverbeteraar. Dit gaf de ballen een perfect goudbruin laagje en zorgde voor een geweldige jus, zo is op haar site lezen. Ze geeft ook een heel lekker recept prijs met een scheutje ketjap – het succesingrediënt van restaurant De Librije.

De ‘smaakbombal’ van Herman den Blijker
Herman den Blijker, fan van een goede bal, heeft ook nog een originele tip voor meer smaak: meng een beetje gemalen spek door het gehakt. Dan wordt het een ‘smaakbombal’, aldus de kok op zijn site, waar je ook een heerlijk recept vindt.

Variatietips van een foodtruck-chef
Foodtruck chef Eric La Croix van Toeters & Ballen heeft een paar tips. Zo kun je op zijn advies variëren met toevoegingen zoals nootmuskaat, sambal, Franse mosterd of een heel fijngesneden uitje. Wil je een bal met een oosters tintje, voeg dan ketjap manis, gebakken uitjes en knoflook toe en serveer er homemade pindasaus bij. Liever Italiaanse ballen? Doe dan zongedroogde tomaatjes (in stukjes), tijm, salie en een teen knoflook bij het gehakt. Braad vervolgens de gehaktballen kort aan en laat ze garen in een saus van een blik gepelde tomaten, een half blik water en een bouillonblokje. Op zijn site vind je tien tips voor lekkere ballen.

Vertel! Wat is jouw gouden tip voor het lekkerste balletje gehakt?

Video: gehaktballen maken die allemaal precies even groot zijn? Dat doe je zo

Huishoudgoeroe Martha Stewart laat in deze video zien hoe je je gehaktballen perfect op maat krijgt. Handig!

Lees ook

Gehaktballen, zo maak je ze
Pasta met gehaktballetjes
Zo maak je een gehaktbrood

Leuke artikelen van margriet.nl automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief