Zo maak je deze lekkere koekjes-kerstbomen

Deel dit artikel:

Deze koekjes smaken heerlijk en zijn oogverblindend mooi. En de héle keuken ruikt lekker als je ze zelf maakt. Dubbel feest!

Benodigdheden voor koekjes-kerstbomen:
(± 35 koekjes voor 
4-5 boompjes)

  • 250 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 g gemalen amandelen
  • beetje bloem voor het glazuur
  • 1 tl 
citroensap
  • ± 50 g poedersuiker + extra om te bestuiven
  • extra nodig: diverse maten uitstekers in de vorm van sterren, (wegwerp)spuitzak met gladde spuitmond

Zo maak je ze:

Roer de boter met de suiker, de vanille-
suiker en het zout glad. Splits 1 ei en houd het eiwit apart voor het glazuur. Voeg de eierdooier en het andere ei toe aan het 
botermengsel en roer goed door. Voeg de gemalen amandelen toe en kneed tot een stevig deeg dat niet meer aan je handen plakt. Voeg eventueel wat bloem toe. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 
180 °C. Rol het deeg op een met bloem 
bestoven werkvlak uit tot een lap van 
5 mm dik. Steek sterretjes in verschillende maten uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 
etappes in 10-12 min. goudbruin. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat 
afkoelen. Klop voor het glazuur het eiwit met het citroensap stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Blijf kloppen tot een dik glazuur ontstaat. Vul de spuitzak met het glazuur en versier de randen van de sterretjes daarmee. Stapel de
sterretjes op elkaar en ‘plak’ ze vast door in het midden een beetje glazuur te spuiten. Zet het bovenste sterretje rechtop. Laat het glazuur drogen en bestuif de boompjes met poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 40 min. + 30 min. rusttijd + afkoelen en drogen

Kijk voor de leukste uitsteekvormen voor mooie kerstkoekjes eens op: 
koek-it.nl, bakgoed.nl en deleukstetaartenshop.nl.

productie: beanca de goede. fotografie: stockfood/beeldigbeeld, hollandse hoogte.

m53-cover
Dit is afkomstig uit Margriet 2016-53. Bekijk ook de andere recepten via Blendle. Je kunt editie 53 nabestellen via Tijdschrift365.nl.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief