Supersnelle last minute tompouce

Deel dit artikel:

Zijn de oranje tompouces uitverkocht of ben je ze vergeten te kopen? Geen paniek, met dit recept kun je toch nog genieten van een ‘koningstompouce’.

Want een tompouce hoort er wel een beetje bij vandaag! Het is weliswaar niet de echte oranje tompouce, maar de smaak is er niet minder om.

Wat heb je nodig?

  • 3 plakjes
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 40 frambozen (of ander fruit)
  • poedersuiker
  • evt. spuitzak met mondje

Zo doe je het:

Verwarm je oven voor op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd alle plakjes in 4 stukjes, zodat je in totaal 12 vierkantjes hebt. Leg de stukjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze in met een vork. Dit voorkomt dat ze te veel gaan rijzen. Bak het deeg gedurende 10-20 minuten, totdat ze goudbruin kleuren. Laat afkoelen.
Klop de slagroom luchtig met de suiker en doe in een spuitzak. Leg vier stukjes bladerdeeg op vier borden en zet hier vijf frambozen op. Spuit een beetje slagroom hiertussen en top met een volgend stukje deeg. Herhaal dit en top de tompouces met kleine toefjes slagroom.
Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

Dit recept komt van Culy.nl. Op de website vind je nog meer lekkere recepten.

Oranje glazuur

Met oranje glazuur maak je de tompouce écht af. Het enige dat je nodig hebt is een beetje sinaasappelsap en poedersuiker.
Laat 50 ml sinaasappelsap in een klein pannetje op laag vuur indikken tot er nog ongeveer de helft van over is. Haal van het vuur en klop er met een garde 100 gram poedersuiker door. Blijf daarna poedersuiker toevoegen tot een mooie oranje crème ontstaat.

Tip! Garneer je tompouce met bijvoorbeeld vers oranje fruit zoals mandarijn of sinaasappel. 

Geniet ervan!

Ook leuk om te lezen

Áha, dus zó eet je een tompouce!

Gezocht: dé tompoucenkoning(in) van Nederland!

Bekijk ook


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Lisanne Enderink