Zo maak je een zomerse sangrita mocktail (alcoholvrij!)

Deel dit artikel:

Voor bij de picknick, op het strand of gewoon onder de parasol in je eigen tuin. Deze zomerse sangrita mocktail smaakt overal verrukkelijk. En er komt geen alcohol aan te pas. Dit verfrissende drankje is zo gemaakt en makkelijk mee te nemen.

Dit heb je nodig

(voor 6-8 personen)

800 ml tomatensap
400 ml granaatappelsap
400 ml sinaasappelsap
sap van 2 limoenen
tabasco
zout
2 limoenen, in kleine partjes

Zo mix je deze sangrita mocktail

Meng al het sap door elkaar en breng de mocktail op smaak met een scheutje tabasco en zout. Wil je de drankjes meenemen naar het strand of het park? Zet ze één à twee uur voor vertrek in de vriezer zodat de mocktail lekker koud blijft. Neem de limoenpartjes apart mee. Steek ter plaatse een partje limoen op de rand van de bekers of glaasjes waarin je de mix schenkt. Voor een extra bijzondere presentatie kun je de mocktails in kleine beugelflesjes serveren, zoals hiernaast op de foto. Dan steek je de partjes citroen gewoon boven in de flessenhals, zoals bij een Mexicaans biertje.
Bereidingstijd: ± 10 min. + 1-2 uur vriestijd.

Zin in een ander verfrissend sapje? Deze verse aardbeienlimonade is ook erg lekker.

Recept: Beanca de Goede. Foto flesjes: Maaike van Haaster.

M36 CoverDit recept komt uit Margriet 36. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl

Lees ook

Bekijk ook

Ken je deze truc tegen fruitvliegjes al?

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.