Fudge-fan? Deze variant is lekker én gezond!

Deel dit artikel:

Een fudge die lekker en gezond is… Hoe moet je je dat voorstellen? Nou, deze fudge bevat geen gluten, geen zuivel en geen geraffineerde suiker. Deze lekkernij kun je dus zonder bezwaar uitdelen of heerlijk zelf oppeuzelen! Ook fijn: bij de bereiding heb je niet eens een oven nodig.

Dit heb je nodig

Voor een bakje van 5 dl

  • 6 eetlepels kokosolie
  • 200 g amandelpasta
  • 120 g honing/ahornsiroop/agavesiroop/dadelsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zeezout
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 4 eetlepels gojibessen
  • 4 eetlepels rauwe cacao nibs
  • 60 g amandelmeel

Zo maak je deze superfood-fudge

  1. Smelt de kokosolie op laag vuur. Doe dit in een kom en voeg de overige ingrediënten toe op 1 eetlepel goji­bessen en 1 eetlepel cacao nibs na. Meng alles tot een glad en zijdeachtig mengsel.
  2. Doe de massa in een hoog plastic bakje met een inhoud van 5 dl, zodat de fudge ongeveer 2, 5 cm hoog is. Strooi de apart gehouden gojibessen en cacao nibs over.
  3. Sluit het bakje en zet het 4 uur in de koelkast. Snijd de fudge vlak voor het serveren in blokjes.

Smullen maar!

Over het boek

In De wereld van de happy pear vind je meer dan honderd verrassende en makkelijke plantaardige recepten. Daarnaast staat het boek ook vol tips voor een gezonde leefstijl, geeft het advies over hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en laat het duidelijk zien hoe je lekker plantaardig kookt, of het nu gaat om een burger met gegrilde halloumi en zoete chilisaus of om groentepaella. Ontdek een wereld aan fantastische gerechten die ook nog eens heel gezond zijn! 
Dit boek is geschreven door de Ierse tweelingbroers 
David en Stephen Flynn. Het kookboek (Scriptum Bookskost € 24,95 en kun je hier bestellen.

Lees ook

Bekijk ook

Zo was je je haar zonder dat het gaat pluizen:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.