Het beste van twee werelden: zo maak je pindakaasbonbons

Deel dit artikel:

Deze pindakaasbonbons bevatten gezondere vetten, zoals kokosolie en rauwe cacao. Het zijn rijkgevulde hapjes van harde pure chocolade met een zachte, zoete binnenkant. Ze zijn verantwoord, vullend en daarbij lekker om te eten én leuk om te maken!

Dit heb je nodig voor tien stuks

  • 200 g pure chocolade (70-80%)
  • 10 tl pindakaas
  • ½ banaan
  • (eventueel 5 tl frambozen-chiajam)

Zo maak je deze lekkere pindakaasbonbons

  1. Bekleed een cupcakeplaat met tien papieren vormpjes. Smelt de chocolade in een middelgrote pan op laag vuur en schep onder in elk vormpje 1 flinke theelepel gesmolten chocolade.
  2. Laat de chocolade opstijven in de diepvries, dit duurt maar een paar minuten.
  3. Schep in elk van de vormpjes een theelepel pindakaas, zorg ervoor dat die de zijkanten niet raakt. Leg op elk hoopje pindakaas een dun schijfje rijpe banaan. Giet er chocolade overheen totdat de vulling helemaal is omsloten.
  4. Laat de bonbons goed opstijven in de diepvries en zet ze er even buiten voordat je ze opeet.

Tip! Vervang voor pindakaasbonbons met jam de schijfjes banaan door een halve theelepel jam.

Over het kookboek

Heb je vaak last van een opgezette buik, darmkrampen of andere ongemakken? Dan is De FODMAP-vriendelijke keuken iets voor jou! Foodblogger Emma Hatcher laat zien hoe makkelijk en lekker deze manier van eten is. Geen ingewikkelde recepten, maar gezonde en heerlijke gerechten. Van lekkere ontbijtjes, lunches en diners tot verantwoorde snacks en zoetigheden. Ook vind je in het kookboek van de Britse handige informatie en tips & tricks over het FODMAP-principe.
De FODMAP-vriendelijke keuken (Scriptum Books) kost € 24,95 en kun je hier bestellen.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Zo maak je van kledinghangers een hip tijdschriftenrek.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.