4x overheerlijke pindakaas recepten

Deel dit artikel:

Ouderwets een boterham met pindakaas: het is én blijft lekker. Maar wist je dat je er nog zo veel meer mee kunt doen? Het Pindakaasboek laat zien dat je met pindakaas heerlijk kunt koken. Want dat je dit smeersel niet alleen op de boterham hoeft te gebruiken, bewijzen deze vier overheerlijke recepten! 

Pindakip

4 personen | bereidingstijd 10 min. | wachttijd 45 min.
Ingrediënten kip: 4 kipdrumsticks, olijfolie
Marinade: 1 el pindakaas, 2 tenen knoflook, 1/4 ui, 2 el ketjap, 1 el sesamolie, snufje pikant paprikapoeder

Begin met het maken van de marinade. Pers de knoflook en snijd de ui fijn. Meng met de rest van de ingrediënten tot een egale marinade. Marineer de drumsticks met het mengsel en laat het 15 min. intrekken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de drumsticks vervolgens ongeveer 15 min. in een beetje olijfolie in de pan. Dreigen ze aan te branden? Doe er wat water bij. Klaar? Laat ze nog ongeveer 10-15 min. in de oven gaar worden. Als de drumsticks te donker worden, kun je er aluminiumfolie overheen leggen.

Pindakaesadilla

2 personen | bereidingstijd 12 min.
Ingrediënten: 2 tortilla’s, 2 el pindakaas, 6 aardbeien, 4 blokjes chocolade

Smeer de pindakaas uit op een tortilla. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel ze over de met pindakaas bedekte tortilla. Snijd vervolgens de blokjes chocolade fijn en strooi ze over de aardbeien. Je kunt nog wat chocolade achter de hand houden om de kaesadilla mooi te versieren als je het op het bord legt. Leg de andere tortilla boven op de bedekte tortilla en leg ze in een koekenpan. Verwarm de tortilla’s totdat de chocolade is gesmolten. Snijd ze in kwarten en bestrooi ze met de rest van de chocolade.

PB&J cheesecake

12 personen | bereidingstijd 30 min. | wachttijd 460 min.
Ingrediënten bodem: 150 gr digestives, 110 gr bruine suiker, 1 tl vanille-extract, 70 gr gesmolten boter, 400 gr ­aardbeienjam
Laag: 170 gr pindakaas, 70 gr zachte boter, 1/2 tl zout, 65 gr poedersuiker
Cheesecake: 900 gr roomkaas, 170 gr suiker, 2 el maizena, 2 eieren, 285 gr pindakaas, 125 ml zure room, 125 ml slagroom, 1 tl vanille-extract

Maak eerst de bodem. Maal de digestives in een keuken­machine fijn. Voeg hier de bruine suiker, het vanille-extract en de gesmolten boter aan toe. Bekleed een bakvorm met deze bodem. Duw goed aan. Verdeel vervolgens de aardbeienjam over de bodem. Mix in een kom de pindakaas, de zachte boter, het zout en de poedersuiker tot een geheel en giet over de bodem. Zet het 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de roomkaas in een kom luchtig op. Voeg de maizena en de suiker toe, goed mixen. Voeg één voor één de eieren en de pindakaas toe. Zet de mixer op een lage stand en voeg de zure room, de slagroom en het vanille-extract toe aan het mengsel. Giet dit mengsel in de bakvorm. Zet de taart in een braadslede en vul tot halverwege met water. Zet de taart 75 min. in de oven. Klaar? Zet de oven uit en zet de deur 10 min. open. Laat hierna 15 min. afkoelen. Snijd de zijkant van de bakvorm los en zet de taart 4 uur in de koelkast.

Pinda latte

1 persoon | bereidingstijd 10 min.
Ingrediënten: 150 ml melk, 1 el pindakaas, 2 tl karamelsiroop, 1 tl vanille-extract, 1 espresso

Doe de melk, de pindakaas, de siroop en het vanille-extract in een pan en warm het langzaam op. Laat het niet koken! Klop het met een garde op tot een luchtig mengsel. Zet ondertussen een espresso in een mooi glas. Voeg hier het opgeklopte mengsel aan toe en klaar is je pinda latte.

Wat is jouw favoriete pindakaasrecept?

Bovenstaande recepten komen uit Het Pindakaasboek (€ 14,95).

  • will

    Wat is er nou lekkerder dan een laagje pindakaas op je brood!