Margriets kerstmenu: saffraanperen als bijgerecht

Deel dit artikel:

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: Kerstmis. Gezellig samenzijn met vrienden en familie, samen genieten van heerlijk eten en klassieke kerstfilms kijken. Ben je nog op zoek naar lekkere recepten voor op het kerstmenu? Vandaag hebben we een recept om saffraanperen met crème fraîche en honing te maken. 

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 6 kleine, niet al te rijpe peren
  • 1 fles witte wijn
  • 100 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • ± 10 saffraandraadjes
  • 1 stukje geschilde gemberwortel van ± 5 cm, in plakjes
  • 150 g honing
  • 125 g crème fraîche
  • extra nodig: ovenschaal waar de peren net in passen

Zo maak je de saffraanperen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten.
  3. Breng in een pan waar de peren net in passen, de witte wijn met de suiker, de kaneelstokjes, de saffraan en de gemberwortel aan de kook.
  4. Zet de peren in de pan en kook ze met het deksel op de pan in 10 min. op laag vuur bijna gaar.
  5. Zet de peren daarna voorzichtig rechtop in de ovenschaal.
  6. Kook het overgebleven vocht met de honing in tot een derde.
  7. Giet de saus bij de peertjes in de ovenschaal en zet de schaal in de oven.
  8. Lepel de saus af en toe over de peren en laat ze in ± 15 min. mooi karamelliseren en helemaal gaar worden.
  9. Neem de schaal uit de oven en laat de peren volledig afkoelen.
  10. Serveer de crème fraîche erbij.

Bereidingstijd: ± 25 min. + ± 15 min. oventijd + afkoelen

Productie | Colette Beyne
Styling | Judith Baehner
Fotografie | Eric van Lokven
Bereiding | Yvonne Jimmink
Receptuur | Dosia Brewer

Andere recepten uit Margriets kerstmenu

Bekijk ook

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief