Margriets kerstmenu: espresso met lekkere hazelnootfriandises

Deel dit artikel:

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: Kerstmis. Ben je nog op zoek naar lekkere recepten voor op het kerstmenu? Vandaag hebben we een recept om heerlijke hazelnootfriandises te maken voor bij de koffie. Zo sluit je het kerstdiner af met een lekker licht toetje!

Dit heb je nodig voor 8-12 stuks

  • 90 g hazelnoten
  • 140 g zachte boter
  • 125 g poedersuiker 
  • 2 el mascarpone
  • snufje zout
  • 12 kleine koekjes, bijv. bitterkoekjes of meringuettes
  • Tip! Liefhebbers kunnen een paar druppels Frangelico toevoegen. Dit is een Italiaanse likeur op basis van hazelnoten, cacao en vanille.

Zo maak je de hazelnootfriandises

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
  2. Houd 8-12 hazelnoten apart en hak de rest fijn in de keukenmachine.
  3. Houd 1 eetlepel gehakte noten apart en klop de rest samen met de boter, de suiker, de mascarpone en het zout tot een mooie crème. Breng hem eventueel meer op smaak met Frangelico.
  4. Schep een lepeltje crème op elk koekje en bestrooi met de achtergehouden gehakte noten.
  5. Garneer met een hazelnoot.
  6. Maak voor ieder een bordje met daarop een kopje sterk gezette espresso en een glaasje Frangelico en leg er een hazelnootkoekje bij.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Productie | Colette Beyne
Styling | Judith Baehner
Fotografie | Eric van Lokven
Bereiding | Yvonne Jimmink
Receptuur | Dosia Brewer

Andere recepten uit Margriets kerstmenu

Bekijk ook

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief