Margriet logo
Zo word je gelukkiger volgens je sterrenbeeld. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zó word je gelukkiger volgens je sterrenbeeld

Opschrijven waarvoor je dankbaar bent, veel daglicht meepakken en je omringen met anderen. Er zijn veel manieren om gelukkiger te worden, maar volgens je sterrenbeeld past déze het best bij je.

Wat helpt jou om (nog) gelukker te worden?

Ram

Je bent een geboren leider en het gelukkigst wanneer je de leiding krijgt. Pak die dus ook zodra je de kans krijgt. Voor je geluk is het belangrijk om je onafhankelijk op te stellen en jezelf niet teveel weg te cijferen.

Stier

Je stabiel en veilig voelen: daar draait het om bij jou. Om dat te bereiken is het belangrijk dat je je huis zó inricht dat het voelt als thuis. Je wordt gelukkig van een comfortabele levensstijl, dus investeer in spullen die daarbij helpen. Een paar luxe sloffen, bijvoorbeeld.

Tweelingen

Wat heeft het leven voor zin zonder verbinding met anderen? Je bent een kei in communiceren en doet niet aan koetjes en kalfjes. Om gelukkiger te worden is het een goed idee om je gesprekken verder uit te diepen en je kwetsbaar op te stellen bij je dierbaren.

Kreeft

In drukke tijden vind je het soms lastig om in contact te blijven met anderen. Vergeet niet dat de band met je dierbaren je juist zo gelukkig maakt. Investeer in je relatie en versterk het contact met familie en vrienden. Plan eens een uitje met je beste vriendin en bel je familieleden wat vaker op. Zulke acties doen wonderen voor je humeur.

Leeuw

Van alle sterrenbeelden ben jij het gelukkigst, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor nog meer geluk. Je grootste wens is om écht gezien te worden door je dierbaren. Je voelt wel dat anderen van je houden, maar je zou het best eens wat vaker willen horen. Uit deze behoefte om je geluksgevoel nog verder te ontwikkelen.

Maagd

Je bent ontzettend goed in wat je doet en daar krijg je veel lof voor. Toch kost het je enorm veel energie om dagelijks alles uit de kast te trekken. Ontspan en laat het perfectionisme eens wat meer varen, dan ga je je een stuk gelukkiger voelen.

Weegschaal

Het allerfijnst voel je je als je samen bent met je geliefde of je vrienden en familie. Daar is niks mis mee, maar het zorgt er wel voor dat je geluk vaak iets te veel afhangt van het contact met anderen. Om je geluk te vergroten is het belangrijk om de relatie met jezelf te verbeteren. Ga bijvoorbeeld eens een dag naar een (andere) stad of bezoek een nieuw museum.

Schorpioen

Het leven bestaat bij jou vaak uit hoge pieken en diepe dalen en daardoor ben je vaak uit balans. In de sterren staat dat je gelukkiger kan worden door je intellectuele kant meer te ontdekken. Kijk eens een boeiende documentaire of duik in een boek dat je aan het denken zet.

Boogschutter

Het leven gaat vaak “z’n gangetje”, maar écht gelukkig word je niet van die sleur. Naar de buitenwereld doe je alsof alles prima gaat, maar ondertussen heb je veel onvervulde verlangens. Het liefst zou je vrij zijn en de wereld ontdekken. Je kunt gelukkiger worden door nieuwe dingen uit te proberen en uit je comfortzone te treden.

Steenbok

Je bent ongelooflijk perfectionistisch en stelt jezelf hoge doelen. Soms kun je best hard zijn voor jezelf en urenlang in gedachten opnoemen wat je allemaal fout hebt gedaan. Laat die innerlijke criticus maar praten, want het maakt je niet bepaald gelukkig. Wat dan wel? Haalbare doelen stellen en wat liever zijn voor jezelf.

Waterman

Achter die grote lach zitten veel meer emoties verstopt dan je aan anderen laat zien. Dat kan even goed gaan, maar na een tijdje breekt deze façade je op. Je bent bang voor het oordeel van anderen, maar het gaat alleen maar vruchten afwerpen als je wat meer van jezelf laat zien.

Vissen

Je kunt uren dagdromen en anderen vragen zich vaak af waar je toch zit met je gedachten. Trek je niks van anderen aan, want je geluksgevoel wordt alleen maar sterker als je wegduikt in die fantasiewereld. Het zorgt er niet alleen voor dat je je zorgen vergeet, maar het boort ook je creativiteit aan.

:
Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden