Margriet logo
Zó kun je volgens haar sterrenbeeld het best een band opbouwen met je schoonmoeder Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zó bouw je volgens je schoonmoeders sterrenbeeld het best een band met haar op

Waar de een gezegend is met een fantastische en lieve schoonmoeder, heeft de ander minder geluk. Het kan soms lastig zijn om met je schoonmoeder om te gaan, zeker als jullie elkaars tegenpolen zijn. Hoe je haar het best kunt benaderen, staat in de sterren geschreven.

Let wel op: om hierachter te komen is het verstandig om naar het sterrenbeeld van je schoonmoeder te kijken, in plaats van naar je eigen sterrenbeeld.

Ram

Een schoonmoeder met het sterrenbeeld Ram houdt ontzettend van haar kroost. Ze zal alles doen om ervoor te zorgen dat haar kinderen het beste krijgen, maar dat maakt dat ze jou soms in de weg kan staan. Neem dit met een korreltje zout, want alles wat ze doet, doet ze in het belang van haar kinderen en dus jouw partner. Ze zal je niet meteen overladen met liefde, maar laat haar aan je wennen. De beste manier om haar liefde te krijgen? Laat haar vaak op bezoek komen. Zo ziet ze haar eigen kind vaak én leert ze jou beter kennen.

Stier

Als je schoonmoeder een Stier is, kun je het best voorzichtig zijn. Ze kan een kort lontje hebben, zeker als het aankomt op haar zoon of dochter. Als ze ook maar een beetje het gevoel heeft dat er iets niet pluis is in jullie relatie, zal ze zich ermee willen bemoeien. Om te voorkomen dat de bom tussen jou en je schoonmoeder barst, kun je het best een conflict met je partner vermijden als je bij haar in de buurt bent.

Tweelingen

Tweelingen staan bekend om hun twee gezichten en dat zie je ook terug bij je schoonmoeder. Ze is niet erg uitgesproken en houdt haar mening en gevoelens voor zichzelf. Het kan dan ook lastig zijn om te polsen wat ze van jou vindt. Want ook als ze liefde toont, zou het zomaar kunnen dat haar mening anders is. Toch is een schoonmoeder met dit sterrenbeeld een fijn familielid. Zodra je elkaar beter leert kennen, wordt het langzamerhand beter. Voor je het weet ben je elkaar beste vrienden!

Kreeft

De persoonlijkheid van een Kreeft is goed te onderscheiden. Vrouwen met dit sterrenbeeld zijn sterk maar ook meelevend. Daarbij hebben Kreeften een sterke intuïtie die ze ook maar wat graag volgen. Een goede band opbouwen met een schoonmoeder met dit sterrenbeeld is niet moeilijk, zolang je je goede kanten laat zien. Zodra jullie band sterker wordt, gaat ze je zien als een dochter. Het beste advies is dan ook om vrienden met haar te worden.

Leeuw

Een Leeuw is ook wel te omschrijven als een controlfreak, zowel op een goede als een slechte manier. Als het om haar kinderen gaat, zet ze hun belang altijd voorop. Probeer kritiek te vermijden, want de kans dat dit uitmondt in een ruzie is groot. Onthoud ook dat een Leeuw graag voorop gaat en de leiding neemt. Dat betekent niet dat je de touwtjes uit handen moet geven, maar het laat wel zien waarom ze graag de controle houdt.

Maagd

De Maagd houdt van controle en let op alle kleine details. Het huis van je schoonmoeder zal er dan ook altijd spic en span uitzien. Wil je haar hart veroveren? Zorg er dan voor dat je huis er netjes uitziet als ze op bezoek komt. Zo scoor je gegarandeerd punten.

Weegschaal

Is jouw schoonmoeder een Weegschaal? Dan heb je geluk! Dit sterrenbeeld staat bekend om haar behulpzaamheid en ze is ook nog eens slim en aardig. In plaats van je relatie in de weg te staan, zal ze jullie helpen, zonder daarbij te oordelen.

Schorpioen

Het kan lastig zijn om het vertrouwen van een Schorpioen te winnen. Ze stellen zich niet zo makkelijk open voor anderen en zullen je eerst beter willen leren kennen. Probeer daarom te laten zien dat je te vertrouwen bent, bijvoorbeeld door verantwoordelijke taken op je te nemen. Wat je beter niet kunt doen is haar tegenspreken. Dit zal haar vertrouwen weer laten dalen.

Boogschutter

Als je praat met een Boogschutter, zul je merken dat dit soepel gaat. De Boogschutter staat open in het leven, houdt van avonturen en geniet van nieuwe ervaringen. Wil je de band met je schoonmoeder verbeteren? Neem haar dan eens mee op reis. Al is het maar een weekend weg, je zult zien dat dit jullie beiden goed doet.

Steenbok

Een Steenbok is serieus en ambitieus. Ze is altijd op zoek naar succes, of het nou gaat om haar eigen carrière of het leven van haar kinderen. Ze laat ook graag de positieve kanten van haarzelf en haar kroost zien aan anderen. En jij als aangetrouwde familie hoort hier ook bij. Ondanks deze punten, heeft ze een serieuze persoonlijkheid die lastig te doorgronden kan zijn.

Waterman

Ook de Waterman kan lastig te doorgronden zijn. Waar denkt deze schoonmoeder over na en waarom gedraagt ze zich op een bepaalde manier? Om dat te ontdekken is het goed om haar beter te leren kennen. Probeer haar regels te volgen en je zult zien dat het ijs langzaam breekt. Daarbij omringt een Waterman zich graag met intelligente en succesvolle mensen, dus wees niet bang om je successen met haar te delen. Ze zal je dan behandelen als haar eigen dochter.

Vissen

Een schoonmoeder met het sterrenbeeld Vissen is gevoelig, emotioneel en romantisch. Deze eigenschappen maken haar een van de fijnste schoonmoeders. Ga je door een zware tijd? Schroom dan niet om haar om hulp en advies te vragen. Pas wel op dat je niet te kritisch bent naar je schoonmoeder. Haar gevoelige aard maakt dat kritiek niet altijd even goed kan vallen.

Bron | Fustany.com

Nynke KooyGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden