Volle maan Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Volle maan in januari: dit kun je ervan merken

De eerste volle maan van dit jaar staat helemaal in het teken van het sterrenbeeld Kreeft. De volle maan komt tot uiting op zaterdag 7 januari om 00.07 uur. Wat betekent dit voor jou?

De volle maan van januari 2023 wordt ook wel de ‘wolfmaan’ genoemd. De krachtige wolf wordt gezien als een van dé symbolen voor loyaliteit, maar dat is niet het enige. Deze volle maan heeft ook nog een aantal veranderingen voor jou in petto. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. Uit je emoties

Het is met deze volle maan tijd om al je emoties los te laten. Als je een binnenvetter bent, voel of herken je misschien je eigen emoties niet eens meer. Daar gaat nu verandering in komen. Dit is de perfecte tijd om vaker met je dierbaren te zijn en jullie banden te versterken. Hierdoor zul je jezelf sneller openstellen en ga je merken dat het uiten van je emoties soms ook een opluchting kan zijn.

2. Val niet terug in oude patronen

Tijdens deze volle maan is het belangrijk om niet terug te vallen in oude patronen. De reden dat je hierin kan terugvallen is, omdat je verlangt naar sentimentaliteit, waardoor nostalgische gedachten extra intens worden. Heb de wilskracht om het verleden te laten rusten en vooruit te kijken naar de toekomst. Maak nieuwe doelen en focus op de mooie dingen die nog gaan komen.

3. Verwacht obstakels

De Mercurius retrogade staat bekend om het veroorzaken van obstakels op het pad dat je wilt bewandelen. Of je nu een belangrijke beslissing gaat nemen, een project gaat afronden of op vakantie gaat, zorg ervoor dat je altijd een plan b hebt. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan.

4. Uit je comfortzone stappen

Deze volle maan gaat je helpen om ongebruikelijke ideeën te koesteren en spontaniteit te omarmen. Stap uit je comfortzone en ga op je gevoel af. Vertrouw op je instincten als het op beslissingen aankomt en wees vasthoudend. Hierdoor zullen al je ideeën een groot succes worden!

5. Loslaten

Volle manen symboliseren voltooiing en loslaten. Deze periode staat in het teken van jezelf troosten, terwijl je emoties nog erg aanwezig zijn. Vind troost door afscheid te nemen van slechte gewoonten, vicieuze cirkels of mensen die je niet het gevoel geven dat je jezelf kan zijn. Dit zal een opluchting zijn.

6. Denk na over de toekomst

Deze volle maan ga je jezelf volledig opladen met nieuwe energie. Ga erop uit en maak een mooie natuurwandeling of pak de auto en ga naar een plek waar je nog niet bent geweest. Zo kun je helemaal tot rust komen en nadenken over wat de toekomst jou gaat brengen. Door positieve gedachten krijg je energie en kun jij met frisse moed aan het nieuwe jaar beginnen vol nieuwe plannen en ideeën.

7. Zorg voor jezelf

De koesterende energie van Kreeft is een herinnering om lief voor jezelf te zijn en prioriteit te geven aan je jezelf en waar jij je goed bij voelt. Bloemen voor jezelf kopen, iets voor je huis schilderen of je overgeven aan een bad bij kaarslicht zijn altijd goed om je innerlijke zelf weer terug te vinden.

Bron | Cosmopolitan, Bustle

Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden