dromen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Vijf dromen die we allemaal wel eens hebben gehad (en dit betekenen ze)

Kun je elke ochtend je droom herinneren? Of weet je nooit meer waar je over heb gedroomd zodra je wakker wordt? Of je het je nu kunt herinneren of niet, gemiddeld heb je zo’n vier tot zes dromen per nacht. En hoewel je de gekste dingen mee kunt maken, hebben veel mensen toch dezelfde dromen. Welke zijn dat en wat betekenen ze?

Hoe individueel dromen ook kunnen zijn, er zijn vijf droomervaringen die we allemaal wel eens hebben gehad.

1. Tanden verliezen

Heb je ooit gedroomd dat je tanden eruit vielen? Deze klassieker onder de droomsymbolen suggereert angsten en onzekerheden in relatie tot de eigen seksualiteit. Dit kan een geheime seksuele fantasie zijn of een erotische voorkeur die niet is waargemaakt. Aan de andere kant, als je lelijke of zieke tanden in je droom hebt, duidt dit op de angst voor veroudering en het verlies van seksuele aantrekkelijkheid.

2. Naakt zijn of in ondergoed

Je hoeft je natuurlijk niet te schamen als je naakt of in je ondergoed bent, maar als je dit gevoel in je droom als onprettig ervaart, duidt dit op onzekerheid of ontevredenheid. Je voelt je machteloos in een situatie. Als naaktheid juist wel een positief gevoel bij je oproept, dan is dit het droomsymbool voor je seksuele onafhankelijkheid en vrijheid.

3. Gevolgd worden

Ren je zo snel als je kunt, maar zit je achtervolger je op de hielen en is diegene gewoon niet van je af te schudden? Deze droom, die we bijna allemaal hebben meegemaakt, betekent dat we een situatie, herinnering of bepaalde gevoelens onderdrukken en op de vlucht slaan. Deze gaan vaak gepaard met faalangst of schuldgevoelens.

4. Sterven

De droom over je eigen dood of die van familieleden is begrijpelijkerwijs een nachtmerrie die ons op den duur van streek kan maken. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want deze droom betekent niet dat de dood nabij is. Als je over de dood droomt, weet je onderbewustzijn van een levensfase die op het punt staat te eindigen. Er komt misschien eindelijk een einde aan een oud conflict. Vrijwel altijd wordt echter de oproep opgenomen om de diepere zin van het leven aan te pakken.

5. Wakker worden in een droom

De laatste droom die we allemaal wel eens hebben gehad, is: wakker worden in een droom. Ja, je leest het goed. Je slaapt dan eigenlijk nog steeds. Wat betekent deze droom van ontwaken? Kortom, dromen over wakker worden, wordt positief geïnterpreteerd. Deze droom duidt meestal op een nieuw inzicht of een (professionele) heroriëntatie. Het onderbewuste kijkt met vreugdevolle verwachting naar de toekomst. Interessant!

Website van het Jaar 2022

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Bron | Freundin

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden