Margriet logo
Van deze kwaaltjes heb je sneller last volgens je sterrenbeeld  Beeld Getty Images/fStop
Beeld Getty Images/fStop

Van deze kwaaltjes heb je sneller last volgens je sterrenbeeld

Astrologie kan je helpen je lichaam en gezondheid beter te begrijpen. Dit zijn namelijk de kwaaltjes waar jij volgens je sterrenbeeld last van hebt.

Waterman

Je bent avontuurlijk van aard en het is voor jou extra belangrijk om gezonde voedingsmiddelen in je dagelijkse maaltijden op te nemen. Door je energieke persoonlijkheid is het goed om een fysieke activiteit mee te nemen in je dagelijkse routine. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan hardlopen, fietsen, wandelen of je aan yoga kunnen doen. Als Waterman ben je vatbaarder voor angstscenario's. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks genoeg water te drinken om gehydrateerd te blijven.

Vissen

Als Vissen ben je zeer gevoelig. Je loopt een groter risico om stress mee naar huis te nemen en deze bij je te houden. Het is belangrijk om je te concentreren op het creëren van balans, dit begint bij grenzen stellen en luisteren naar je lichaam. Neem genoeg pauzes en rust van prikkels van buitenaf. Meditatie en yoga zijn geweldige hulpmiddelen om stress te verlichten en het emotionele evenwicht te herstellen.

Ram

Rammen staan bekend om hun impulsiviteit en koppigheid. Hoewel deze eigenschappen positief kunnen zijn, kunnen ze ook leiden tot gezondheidsproblemen. Dit sterrenbeeld heeft meer kans op stress en angst en vergroot daarmee de kans op andere kwalen zoals terugkerende hoofdpijn. Door je impulsieve karakter ben je vatbaarder voor verwondingen. Zorg dat je voldoende rust neemt.

Stier

Je bent als Stier doorgaans een gezond mens, toch zijn er enkele gezondheidsproblemen waar je vatbaarder voor bent dan andere. Zo zou je vaker last kunnen hebben van lichamelijke klachten, zoals rug- en hoofdpijn. Voor jou is het belangrijk om tijd vrij te maken om buiten te zijn. Dit kan al met een wandeling door de natuur. Genieten van de schoonheid van de natuur kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en je lichaam en geest te herstellen.

Tweelingen

Je bent als Tweelingen altijd in voor een praatje en altijd op pad. Je bent vatbaarder voor verkoudheid en ademhalingsproblemen. Daarnaast heb je de neiging om in je haast maaltijden over te slaan en onderweg vluchtig te eten. Zorg dat je voedzame maaltijden eet en genoeg drinkt om je energieke persoonlijkheid de dag door te helpen. Probeer ook los te laten en niet te veel na te denken, overdenken is een grote stressfactor.

Kreeft

Je bent een gevoelig mens, dit kan ervoor zorgen dat je sneller stress van anderen overneemt. Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij Kreeften zijn last van de spijsvertering, hoofdpijn en vermoeidheid. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en om een manier te vinden om met stress om te gaan. Dit helpt je gezonder te blijven en het risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen te verminderen. Je kan aan de slag met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Leeuw

Als Leeuw ben je gevoeliger voor een hoge hartslag. Je bent altijd bezig en druk, en dit neemt risico’s met zich mee. Zorg goed voor je hart door regelmatig sporten en gezond eten. Het is belangrijk een goed slaapritme aan te houden en een actieve levensstijl te behouden. Daarnaast ben je vatbaarder voor een hoger cholesterol en hoge bloeddruk, het is goed om deze regelmatig te controleren om hier grip op te houden.

Maagd

Je leidt een gezond leven met voldoende beweging. Er zijn enkele gezondheidsproblemen waar je als Maagd vatbaarder voor bent dan andere sterrenbeelden, zoals maagproblemen. Je hebt de neiging om je veel zorgen te maken over van alles en nog wat, en dat slaat op je spijsvertering. Hierdoor kan je gestresst en gespannen raken, wat weer kan leiden tot hoofdpijn. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren, genoeg water te drinken en een goede nachtrust doet wonderen.

Weegschaal

Als Weegschaal ben je dol op het ontdekken van nieuwe gerechten en je bent een echte zoetekauw. Je hebt moeite om ‘nee’ te zeggen, ook als dit misschien wel zou moeten. Dit kan leiden tot ongezond gedrag. Je bent vatbaarder voor huidproblemen. Om gezond te blijven, moet je werken aan het balanceren van je leven, het stellen van gezonde grenzen met anderen. Neem de tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Goede voeding en hydratatie zijn belangrijk en helpen het lichaam energiek te houden.

Schorpioen

Je staat bekend als een intens en gepassioneerd mens. Je hebt af en toe wel eens last van je maag en je spijsvertering. Schorpioenen hebben de neiging om erg actief en energiek te zijn en hierdoor belast je soms je ademhalingssysteem. Je bent vaker gestresst en dit kan zich uiten in lichamelijke gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk of hoofdpijn. Zorg dat je genoeg tijd voor jezelf neemt.

Boogschutter

Als Boogschutter ben je altijd bezig en druk. Hierdoor ben je vatbaarder voor problemen met je bloeddruk en een hoge hartslag. Als je te veel stress in je lichaam opneemt, dan heb je meer kans op problemen met je darmen. Je hebt een snelle levensstijl en geniet van het leven. Je moet er zeker van zijn dat je gezond eet en regelmatig sport. Dit helpt je gezondheid te behouden en zo zorg je beter voor jezelf.

Steenbok

Je bent gezond en fit, maar je bent ook vatbaarder voor mentale problemen. Zorg ervoor dat je niet al je zorgen bij je houdt, maar genoeg sociale activiteiten hebt om je hart te luchten. Je hebt ook meer kans op huid- en haarproblemen. Een gezond dieet met veel fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten kan helpen om een goede gezondheid en energieniveau te behouden.

Bron: Hindustan Times

Julie Van der EerdenGetty Images/fStop

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden