Iedereen heeft een donkere kant. Toch? Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Op deze engerd uit een griezelfilm lijk je volgens je sterrenbeeld (want iedereen heeft een rauw randje)

Misschien ben je net als veel anderen gek op psychologische thrillers en horrorfilms. Achtervolgingen door een seriemoordenaar, een bloeddorstig monster of kwade geesten. Deze figuren staan wellicht heel ver van je af, maar iedereen kan een donkere kant in zichzelf ontdekken. Waar zit dat rauwe randje bij jou? Op déze engerd uit een griezelfilm lijk je volgens je sterrenbeeld.

En ja, dit kun je met een korreltje zout nemen...

Ram

Volgens je sterrenbeeld lijk je op de kwaadaardige pop Chucky. Chucky is een angstaanjagende pop die kinderen niet graag cadeau krijgen voor hun verjaardag. Je zoekt graag avontuur op. Je houdt van spanning en sensatie in je leven en slaapt dan ook erg weinig in de nacht.

Stier

Je hebt verdacht weinig emoties die anderen zullen herkennen. Je bent Patrick Bateman uit American Psycho. Anderen kunnen je karakter maar lastig doorgronden en het duurt dan ook even voordat mensen je leren kennen. Je raakt geobsedeerd door kleine alledaagse dingen, zoals de subtiele gebroken witte kleur en stijlvolle dikte van een visitekaartje. Maar zulke afleidingen duren niet lang, want je vindt het veel leuker om échte avonturen te beleven.

Tweelingen

Je bent nieuwsgierig van aard en vindt het leuk om vreemden zomaar op te bellen: ”Hallo, Sidney!”. Ken je de film Scream nog? Die persoon met dat spookachtige masker, dat ben jij: Ghost Face. Je bent een kei in het wisselen van verschillende stemmen en accenten. Of het nu Limburgs of Rotterdams is, je draait er je hand niet voor om. Soms plaag je mensen aan de telefoon, maar daar kom je makkelijk mee weg. Je bent heel communicatief, maar dat zet je niet altijd in voor ‘zachtaardige’ doeleinden.

Kreeft

Een echt familiemens, dat ben jij, Kreeft. Je hebt alles over voor je partner, kinderen, broers of zussen. Je bent Lady Lucille Sharp uit de film Crimson Peak. Je kan dan wel een familiemens zijn, maar thuis wordt er iets te vaak ruzie gemaakt. Soms kun je ook een tikkeltje jaloers zijn. En hoe. Je bent een prachtige vrouw, maar wel met een duister randje.

Leeuw

Ben je de laatste tijd ietwat vergeetachtig? Dat kan kloppen, want volgens je sterrenbeeld ben je Art: de ‘demente clown’ uit de Terrifier. Het is voor jou een koud kunstje om anderen te prikkelen met je woeste blik en stille lach. Je vindt het moeilijk om je in te leven in anderen en daardoor worden sommige mensen gekwetst.

Maagd

Op de achtergrond horen we een griezelig liedje in de sfeer van Halloween. Opgepast, want daar komt de Maagd aan: Michael Myers uit de film Halloween. Je hebt oog voor detail en bent het enige sterrenbeeld dat de menselijke psyche écht begrijpt. Praten, daar houd je niet zo van. Maar ook zonder geluid te maken weet je aan anderen duidelijk te maken wat je wilt. Die stilte maakt je alleen maar mysterieus en intrigerend.

Weegschaal

Als je even dacht dat we alle enge clowns nu wel gehad hebben, heb je het mis. Het is misschien wel de meest bekende en griezeligste clown van allemaal: Pennywise, oftewel IT. Mensen die Pennywise niet kennen, zullen misschien in het begin nog vriendelijk teruglachen. Maar dat doen ze vooral omdat ze bang zijn, Weegschaal. Jouw woorden zijn zoet, maar 's nachts kun je vrij pittig uit de hoek komen. En dat is dan nog zacht uitgedrukt.

Schorpioen

Je bent een echte oproerkraaier en je windt anderen gemakkelijk om je vingers, Schorpioen. Volgens je sterrenbeeld ben je Pinhead uit de horrorfilm Hellraiser. Als je je mond opentrekt, kijkt iedereen op. Je stem is namelijk heel doordringend en diep. Maar wat pas echt opvalt is je houding: je bent vrij kalm van aard en ietwat koeltjes.

Boogschutter

Jouw lievelingsdag is vrijdag, Boogschutter. Niet zo gek ook, want je bent Jason Voorhees uit de film Friday the 13th. Je bent er erg goed in om mensen voor de gek te houden, maar het allerliefst pak je onrecht aan. Je hebt een hekel aan pestkoppen en die zet je dan ook meteen op hun nummer. De meeste mensen in je omgeving zullen wel uitkijken voordat ze iets vervelends tegen je zeggen.

Steenbok

Normaal gesproken worden weeskinderen met open armen ontvangen, maar voor deze ‘griezel’ deinst iedereen een beetje terug. Volgens je sterrenbeeld ben je het weesmeisje Esther Coleman uit de griezelfilm Orphan: een volwassen vrouw die vastzit in het lichaam van een kind. Met je onschuldige uiterlijk probeer je iedereen om de tuin te leiden. Vooral in de familiesfeer heb je de neiging om niet altijd open en eerlijk te zijn.

Waterman

Achteraansluiten in de rij is niet aan jou besteed: het liefst dring je voor en verstoor je de rust in slapende dorpjes. Je houdt er niet van om dingen op de makkelijke manier te doen, Waterman. Volgens je sterrenbeeld ben je , John Kramer, de griezel uit Jigsaw. Je bent bovengemiddeld intelligent en je bent dol op eigenaardige denkspelletjes. Het liefst laat je je briljante brein en pittige analyses erop los om een bepaalde personen te verrassen.

Vissen

De scheidslijn tussen droom en werkelijheid wordt steeds vager wanneer jij het toneel op springt, Vissen. De ‘gewone’ wereld vind je saai. Daarom stook je liever wat onrust, zodat je even de realiteit even kan vergeten. Je bent Freddy Krueger uit A Nightmare on Elm Street: een griezel met bruine lerenhandschoen met metalen klauwen. 's Nachts ben je meestal wakker, daardoor houd je vaak anderen uit hun slaap. Dat word je niet altijd in dank afgenomen, Vissen.

Bron | StyleCaster

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden