Man en vrouw sparen geld. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Mensen met dit sterrenbeeld zijn de beste spaarders

Ben jij een big spender of zet je elke maand trouw een bedrag opzij? Je sterrenbeeld zegt meer over je persoonlijke financiën dan je denkt.

Hoeveel je spaarrekening fluctueert, hangt natuurlijk af van je inkomen en je uitgavenpatroon. Maar ook je karaktertrekken hebben veel invloed op het saldo dat je bankrekening vermeldt.

De grootste verdieners

De internationale vacaturewebsite CareerBuilder verzamelde gegevens van 8.700 mensen en kwam tot de conclusie dat mensen met de sterrenbeelden Leeuw, Stier, Kreeft en Schorpioen het meest verdienen. Dat wil echter nog niet zeggen dat al die sterrenbeelden ook goed met geld om kunnen gaan.

Dit koppige sterrenbeeld is het zuinigst

De grootste spaarders vallen onder het sterrenbeeld Stier. Stieren staan erom bekend dat ze vaak koppig van karakter zijn. Daardoor kunnen ze goed onderhandelen. Ze zullen net zo lang wachten tot ze op het bedrag uitkomen dat ze in gedachten hadden. Stieren hebben bovendien een sterke hang naar zekerheid. Om die reden bouwt de stier graag een spaarpotje op.

Sterrenbeelden met een gat in hun hand

Ben jij Leeuw, Kreeft of Schorpioen? Dan is de kans groot dat je een gat in je hand hebt. Vooral de Schorpioen is erg spontaan. Daardoor zijn Schorpioenen geneigd (veel) geld uit te geven aan iets wat ze eigenlijk helemaal niet van plan waren te kopen. Kreeften zijn daarnaast goed in zeuren. Ze zijn pas tevreden wanneer ze hebben gekocht wat ze graag willen hebben. Grote verleidingen, zoals dure kleding, kunnen daardoor een flinke deuk in hun banksaldo slaan. Leeuwen zijn de koningen van het dierenrijk. Het is dus ook niet zo gek dat dit sterrenbeeld erg van luxe houdt. Leeuwen hebben bovendien de drang om koste wat het kost op te vallen met materiële zaken.

Bron | Beautify, Astrocenter

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden