Margriet logo
Sterrenbeeld dat meeste voorkomt Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Meer Weegschalen dan Vissen in je omgeving? Hierdoor komt dat

Ken je relatief veel mensen die hetzelfde sterrenbeeld hebben? En zijn er andere sterrenbeelden die juist weinig in je omgeving voorkomen? Dat is helemaal niet zo gek. Hier lees je waarom.

In bepaalde maanden worden er namelijk relatief veel kinderen geboren en in andere juist minder.

Populairste geboortemaand

Jarig op 30 september? Dan ben je niet de enige. Het is namelijk de meest voorkomende geboortedatum in Nederland, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar liefst 44.015 Nederlanders blazen op dit moment op 30 september een kaarsje uit. Het sterrenbeeld dat hierbij hoort is de Weegschaal.

De maand september is sowieso een topmaand in dit opzicht. In 2019 stonden 23, 24, 25, 27, 29 en 30 september allemaal in de top tien van meest voorkomende geboortedagen. Het sterrenbeeld van al deze jarigen is Weegschaal.

Lentekinderen

Volgens het CBS hopen veel ouders op een lentekind, maar worden kinderen vaak pas een paar maanden later geboren, omdat zwanger worden niet meteen lukt. Toch zijn er wel enkele uitschieters in mei. Zo zijn op 2, 3 en 7 mei ook meer dan 43.000 Nederlanders jarig. Die hebben allemaal als sterrenbeeld Stier.

Sterrenbeelden die minder voorkomen

De Weegschaal en Stier zijn de sterrenbeelden die het vaakst voorkomen. De dag waarop de minste baby's worden geboren is - vanzelfsprekend - 29 februari. Op dit moment zijn dan slechts 9.842 Nederlanders jarig. Die hebben als sterrenbeeld Vissen.

In de maand december zijn de minste mensen jarig. Vooral op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari - met als sterrenbeeld Steenbok - zijn er dips te zien in het aantal jarigen. Je zou bijna denken dat de ouders van deze geborenen het zo gepland hebben.

Benieuwd naar je jaarhoroscoop voor 2023? Ga dan naar https://www.margriet.nl/jaarhoroscoop

Bron | CBS

Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden