Margriet logo
Is jouw sterrenbeeld een waterteken? Dit zegt het over je Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Is jouw sterrenbeeld een waterteken? Dit zegt het over je

Niet alleen je sterrenbeeld kan veel over je persoonlijkheid zeggen, ook het element dat hieraan gelinkt is. Zijn de woorden gevoelig en emotioneel voor jou herkenbaar?Dan is de kans groot dat je een waterteken hebt.

De vier elementen, water, vuur, aarde en lucht, zijn gekoppeld aan onze sterrenbeelden. En dat is niet willekeurig. De drie sterrenbeelden die een waterteken hebben, kennen onderling ook overeenkomsten. Sommige astrologen zeggen dat je letterlijk in je element bent in de seizoenen van jouw element.

Watertekens

Bij elk teken horen drie verschillende sterrenbeelden. Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn de drie watertekens in onze horoscoop. Heb je een waterteken? Dan zul je vast weleens gehoord hebben dat je een emotioneel type bent. Niet voor niets wordt soms gezegd dat het element water bij dit sterrenbeeld past vanwege de grote hoeveelheid tranen die ze laat. Toch betekent dit niet dat alle watertekens een open boek zijn en hun emoties te allen tijde laten zien.

Karaktereigenschappen van een waterteken

We zeiden het al: watertekens zijn de meest gevoelige van alle elementen. Dat maakt je zorgzaam, maar ook de woorden intuïtief, mysterieus en voorzichtig passen bij je. Je zult je intuïtie altijd volgen, ook als anderen dit misschien niet begrijpen. Soms kun je het niet uitleggen, maar weet je gewoon dat iets geen goede keuze zal zijn. Dit maakt je voor anderen mysterieus en moeilijk te doorgronden.

Daarnaast ben je iemand die gevoelig is voor de sfeer om je heen. Hangt er een goede sfeer? Dan bloei je op. Als de sfeer minder fijn of ronduit slecht is, trek je je eerder terug en ben je ongelukkiger. Je pikt de energie van anderen op en voelt als geen ander aan wat er speelt. Dit maakt je ook empathisch: je kunt je goed inleven in een ander en voelt het meteen als het met iemand niet goed gaat. Benoem dit en je zult zien dat anderen blij zijn met je luisterende oor. Maar probeer ook eens je eigen gevoel te tonen. Zo goed als je dit bij anderen oppikt, zo goed ben je ook in het verbergen van je eigen ideeën. En dat terwijl anderen deze maar al te graag willen horen.

Creatief

Anderen noemen je weleens een dromer, maar zelf zie je het liever als creatief en artistiek. Muziek en films inspireren je en daarbij vermijd je de verdrietige exemplaren niet. Sterker nog: het emotionele aspect hiervan spreekt je juist aan. Je kunt je helemaal invoelen in muziek of het scenario van een film. Niet gek dus, dat je zomaar zit te huilen boven een bak popcorn.

Zorgzaam

Watertekens zijn misschien wel de meest zorgzame sterrenbeelden die je zult vinden. Een Kreeft, Schorpioen of Vissen heeft veel behoefte aan zekerheid en veiligheid en zal er dan ook altijd voor zorgen dat dit aanwezig is. Je doet niets liever dan zorgen voor de mensen om je heen, zelfs als dit te koste gaat van jezelf. Je bent ontzettend loyaal en zult iemand niet zomaar in de kou laten staan.

Valkuilen van een waterteken

Alle karaktereigenschappen maken je wie je bent, maar het is goed om je bewust te zijn van verschillende valkuilen. Want hoe goed het ook is dat je afgestemd bent op anderen en rekening houdt met hun gevoelens, soms is het belangrijk om je eigen gevoel erboven te zetten. Anderen vertrouwen je volledig, maar dit zorgt er ook voor dat ze al hun problemen bij je neerleggen. En dat kan je juist leegzuigen. Bewaak je grenzen goed en zorg ervoor dat je ook een beetje op je eigen gevoel past.

Neem advies van anderen wat vaker ter harte en uit je gevoelens. Het kan lastig zijn om te vertellen hoe je je voelt, zeker tegen anderen. In plaats daarvan kun je je gevoelens ook opschrijven. Zo zijn ze uit je hoofd en kun je ze ordenen. Daarnaast is het goed om eens tot rust te komen door in je eentje een weekend weg te gaan of wat me-time te hebben in de sauna. Zorg er tot slot voor dat je je omringt met mensen die het beste in je naar boven halen.

Bron | Cosmopolitan.com, MindBodyGreen, Cosmopolitan.nl, Glamour

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden