Margriet logo
Deze vier sterrenbeelden zijn meer van diepzinnige gesprekken dan praten over koetjes en kalfjes.  Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Houd je van goede gesprekken? Deze 4 sterrenbeelden gaan graag de diepte in

De een praat graag over het weer, werk en vakanties, de ander legt meteen z’n ziel en zaligheid bloot. De voorkeur voor gespreksonderwerpen kan onderling nogal eens verschillen. Een paar sterrenbeelden zijn niet zo van de koetjes en kalfjes. Zij gaan liever meteen de diepte in.

Het staat in de sterren wat je voorkeur is voor het soort gesprekken dat je het liefste voert.

Waterman

Doordat je zo nieuwsgierig en gevoelig bent, beland je keer op keer in goede gesprekken met interessante personen. Je bent intelligent en rijk aan levenservaring, anderen voelen zich dan ook altijd begrepen door jou. Dat zie je ook terug in de verbinding met de mensen om je heen: het is voor jou een koud kunstje om andermans gevoelens te doorgronden. Je bent heel ruimdenkend en oordeelt vrijwel nooit over het verhaal van een ander. Daardoor voelen anderen zich veilig en erg welkom bij je.

Tweelingen

Niemand ziet jou over het hoofd, Tweelingen. Dat kan ook niet anders, want je valt op met je uitgesproken karakter. Niet alleen extraverte mannen, maar ook vrouwen trek je aan als een magneet. Iedereen wil graag bevriend met je zijn. Je bent open, maar zegt niet zomaar alles wat je denkt. Je vindt het niet nodig om zomaar wat over ditjes en datjes te praten. Het liefst heb je diepzinnige gesprekken die aanzetten tot nadenken. Tijdens die gesprekken kom je vaak intellectueel uit de hoek en verbind je je op een diepe manier met anderen.

Weegschaal

Oppervlakkige gesprekken zijn niks voor jou: je hebt diepgang nodig om geboeid te blijven tijdens een gesprek. Als je iemand ontmoet, heb je vaak de neiging om direct heel open te zijn en wil je je op een dieper niveau met de ander verbinden. Daar kunnen anderen soms van schrikken als ze je nog niet zo goed kennen. Toch vertellen anderen redelijk snel hun grootste geheimen aan jou, omdat je zo’n ruimdenkende houding hebt. Als je eenmaal met elkaar bevriend bent, hebben jullie een intense band waarbij je allebei helemaal jezelf kunt zijn.

Schorpioen

Je hebt oog voor detail, Schorpioen. Vaak zie je dingen die anderen nog helemaal niet opgevallen zijn. Daardoor prik je gemakkelijk door een schild heen en heb je snel door hoe iemand daadwerkelijk is. Je gesprekken met anderen zitten vol vuur. Urenlang kun je gepassioneerd vertellen. Grappige anekdotes of mooie levensbeschouwingen delen, dat kun je als de beste. Je inspireert anderen met je wijze woorden en vindt het niet moeilijk om je kwetsbaar op stellen. Dat werkt twee kanten op, want anderen voelen geen drempel om hun emotionele ellende met je te delen. Soms slurpt dat energie, maar meestal ben je oprecht geïnteresseerd in het levensverhaal van je tafelgenoten.

Bron | Pinkvilla

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden