Margriet logo
People pleaser Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Geen nee kunnen zeggen: deze vier sterrenbeelden zijn pleasers op hun werk

Ben je iemand die zich gedwongen voelt om anderen voor zich te winnen? Zelfs als dat betekent dat je zelf op een tweede plek komt? Dan heb je waarschijnlijk één van deze vier sterrenbeelden.

Als people pleaser probeer je altijd te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Je doet er alles aan om indruk te maken op je collega’s en om je goed te voelen over het werk dat je verricht. Daarbij vergeet je jezelf vaak een beetje, omdat je iedereen wilt helpen in ruil voor respect en goedkeuring. Herken je jezelf hierin? Dan heb je waarschijnlijk één van deze sterrenbeelden.

Kreeft

Als Kreeft geef je oprecht om je collega’s. Je denkt veel na over het welzijn van anderen en bent het meest tevreden met je werk als je kunt zien dat je een verschil hebt gemaakt in het leven van je klanten of collega’s. Wanneer iemand in je omgeving, op werkgebied en privé, in een benarde situatie terecht is gekomen zul je meteen te hulp schieten en diegene bijstaan.

Leeuw

Je komt misschien wat arrogant over, maar hebt absoluut geen groot ego. Leeuwen ontvangen nou eenmaal graag bewondering en complimenten voor hun innovativiteit en originaliteit. Je bent dan ook niet te schuw om te vragen naar complimenten voor je geleverde werk. Hiervoor kun je je uitzonderlijke communicatieve vaardigheden gebruiken.

Maagd

Maagden zijn uitstekend in rationeel reflecteren en evalueren. Elk klein detail valt jou direct op. Je bent perfectionistisch en eist daardoor dat alles foutloos wordt gedaan. Hierdoor zet jij alles op alles om iemand anders te helpen en ervoor te zorgen dat het werk goed wordt gedaan. Die inzet van jou kan er alleen wel voor zorgen dat je collega’s zich minder verantwoordelijk voelen en de kantjes er vanaf gaan lopen.

Weegschaal

Als Weegschaal heb je de neiging om mensen te helpen, maar zelf geen hulp aan te nemen. Ook zul je nooit iemand ongelijk geven, omdat je geen zin hebt in onenigheid. Je probeert negativiteit te vermijden, zult nooit iemand vertellen dat ze iets niet mogen, bent altijd beleefd en doet je uiterste best om je collega's te helpen.

Bron | Pinkvilla

Sanne van der LindenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden