Margriet logo
Dít zijn je beste eigenschappen als ouder volgens je sterrenbeeld  Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít zijn je beste eigenschappen als ouder volgens je sterrenbeeld

Als ouder heb je je eigen opvattingen en ideeën over opvoeden. Je sterrenbeeld heeft invloed op je persoonlijkheid, hoe je omgaat met geluk en verdriet en hoe je met anderen omgaat. Dus ook hoe je met je eigen kinderen omgaat. Dit zeggen de sterren over je opvoedingsstijl.

Ram

Als Ram zal je het altijd voor je kinderen opnemen. Hoe bont ze het ook hebben gemaakt, je redt ze altijd uit de brand. Je bent geboren om je kinderen te leiden. Omdat je als Ram een krachtige persoonlijkheid hebt, ben je niet bang om je uit te spreken. Dit kan ook een valkuil zijn, want het kan ook leiden tot conflict tussen jou en je kinderen.

Stier

Er wordt gezegd dat de Stier de beste ouder is. Je bent stabiel en rustig en hebt het geduld om alles van je kinderen aan te horen. Daarnaast ben je als ouder emotioneel sterk en intelligent, met deze eigenschappen houd je grip op alle situaties en ga je oplossingsgericht met problemen om.

Tweeling

Je hebt een sterke mening en een zeer sterk moreel kompas, dat je gebruikt om de juiste keuzes te maken. Tweelingen zijn speels en liefdevol. Je wil je unieke kijk op de wereld aan je kinderen meegeven en je vindt het belangrijk dat ze goede keuzes maken.

Kreeft

Kreeften zijn de meest zorgzame ouders van alle sterrenbeelden. Familie betekent alles voor je. Je zorgt voor een warm huis en knusse sfeer, waar je kinderen graag komen. Je bent emotioneel aanwezig en je wil niets anders dan zorgen voor je gezin.

Leeuw

Als Leeuw geef je je kinderen de ruimte om hun eigen persoon te worden. Je wordt gezien als de ouder die nog begrijpt hoe het was om jong te zijn. Je wil je kinderen zo veel mogelijk van het leven laten genieten. Je bent loyaal en staat altijd voor je gezin klaar.

Maagd

Van alle sterrenbeelden ben je als Maagd de beste planner. Je kan vijfhonderd dingen tegelijk en je blinkt uit als je de organisatie in handen mag nemen. Je bent een ster in alle afspraken bijhouden en logisch organiseren. Dit zorgt ervoor dat je gezin door jou een prettige structuur en duidelijke routine heeft.

Weegschaal

Als Weegschaal wil je graag je liefde voor cultuur en de wereld delen met je gezin. Je plant tripjes en leuke uitjes om er met je gezin op uit te kunnen en samen herinneren op te doen. Je bent eerlijk, evenwichtig en liefdevol.

Schorpioen

Je hebt de beste intuïtie en hierdoor kan je heel goed aanvoelen hoe het met je kroost gaat. Als er iets bij hen speelt, heb je dit gelijk door. Je bent oplettend en stelt je emotioneel open om een diepe band met je kinderen te houden.

Boogschutter

Jij bent een speelse ouder. Boogschutters houden van activiteiten en niets is leuker dan tijd spenderen met je gezin. Je maakt altijd tijd vrij voor je kinderen. Je staat altijd open voor een spontaan dagje weg en stelt dit zelf ook graag voor.

Steenbok

Jij bent de rots in de branding van je kinderen. Je hebt doorzettingsvermogen en je kinderen zullen altijd bij je komen met hun problemen, want op jou kunnen ze altijd bouwen en vertrouwen. Je bent een harde werker en werkt hard voor een stabiele omgeving voor je gezin.

Waterman

Het maakt jou helemaal niets uit wat andere mensen denken. Watermannen voeden hun kinderen op tot onafhankelijke, creatieve, ruimdenkende individuen. Je gaat om met je kids zoals je ook met vrienden om zou gaan. Je biedt hen de ruimte om zelf na te denken en zelfstandig te zijn.

Vissen

Voor jou komt het als vanzelf om je kinderen te overladen met liefde. Je bent beschermend en hebt een hechte relatie met je gezin. Je bent creatief en artistiek, en deelt deze passies graag met je kinderen.

Bron: Astrology.com.au en Your Tango

Julie Van der EerdenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden