Margriet logo
Dit zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Iedereen is anders. Dat komt deels door je opvoeding en de normen en waarden die je meekrijgt, maar een deel van je karakter wordt ook bepaald door je sterrenbeeld. Dit zijn typische eigenschappen die passen bij het sterrenbeeld Vissen.

Als je tussen 19 februari en 20 maart geboren bent, is je sterrenbeeld Vissen. Dit sterrenbeeld zegt veel over jou als persoon, je karakter en je eigenschappen.

Dromerig en gevoelig

Karaktereigenschappen die goed bij je passen zijn dromerigheid en gevoeligheid. Als het maar even kan dwaal je het liefst af naar een fantasiewereld die je voor jezelf gecreëerd hebt. Daarbij ben je ook gevoelig. Je kunt je goed verplaatsen in anderen, soms zelfs iets te goed. Dat kan fijn zijn, maar ook z’n weerslag op je eigen gemoedstoestand hebben. Emoties kunnen je overweldigen. Soms kan het helpen om iets rationeler naar een situatie te kijken. Dan zul je zien dat veel al snel duidelijk wordt. Pas op dat anderen je gevoeligheid en zachtaardigheid niet gaan zien als iets kwetsbaars. Je bent juist heel krachtig en kunt als de beste je intuïtie volgen.

Romantisch

Vissen, je bent ook goed te omschrijven als een hopeloze romanticus. Zodra je ogen op iemand vallen, draait de hele wereld om deze persoon. ‘Liefde is blind’ is dan ook een uitspraak die bij je past. Je kunt veel toegeven aan anderen en jezelf soms wegcijferen. Het kan verstandig zijn om je grenzen wat beter aan te geven. Dat klinkt spannend, maar maakt je relaties uiteindelijk een stuk gelijkwaardiger. Blijf ook realistisch als het aankomt op anderen, zowel in vriendschappen als in een liefdesrelatie. Een ander kan nog zo leuk zijn, iedereen heeft zo zijn of haar mindere kanten. Probeer ook deze te zien.

Spiritueel

Als we kijken naar alle sterrenbeelden in de dierenriem, is Vissen degene waar je uitkomt voor spiritualiteit. Je bent niet bang om je open te stellen voor spiritualiteit en ziet dit ook terug in de kleine dingen in het leven. Dat sluit ook perfect aan bij je dromerige kant.

Creatief

Of je nou een creatief beroep hebt of in je vrije tijd in de weer gaat met kwasten, een gitaar of een typemachine: creatief is het woord wat jou omschrijft. Je ziet in alles schoonheid en kunt inspiratie opdoen in de kleinste dingen. Jij ziet creativiteit als een uitvlucht en een manier om jezelf uit te drukken.

Wispelturig

Hoewel het goed is dat je durft te dromen, is het goed om op te passen dat je niet doorslaat. Anderen kunnen dit ervaren als wispelturig en je dan zien als onvoorspelbaar of impulsief. Dit omdat je van het ene op het andere moment heel anders naar een situatie kunt kijken. Daarbij heb je ook een sterke wil, wat zowel een goede als een slechte eigenschap kan zijn. Het is goed dat je weet waar je voor staat, maar ga dit niet doordrammen om je zin te krijgen. Daar wordt niemand vrolijk van.

Ben je benieuwd wat 2023 voor jou nog meer gaat brengen, Vissen? Lees dan hier jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Bron | Cosmopolitan, Elle, Allure, Mindbodygreen

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden