Sterrenbeeld schorpioen  Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

De maand oktober is alweer bijna voorbij en dat betekent dat het seizoen van de Schorpioen is aangebroken. Elk sterrenbeeld heeft andere karaktereigenschappen en met de maand van de Schorpioen in het vooruitzicht, is het tijd om eens dieper in de persoonlijkheid van dit sterrenbeeld te duiken.

Ben je geboren tussen 23 oktober en 22 november? Dan is je sterrenbeeld Schorpioen. En dat gegeven zegt een heleboel over jouw persoonlijkheid. We zetten de typische eigenschappen op een rijtje, maar kijk er niet gek van op als je jezelf meer herkent in de ene dan de andere eigenschap.

1. Vastbesloten

Schorpioen is misschien wel het meest vastbesloten sterrenbeeld. Niemand kan zich ergens in vastbijten zoals de Schorpioen dat kan. Dit uit zich dan ook in de doelen van een schorpioen. Wanneer dit teken een bepaald doel voor ogen heeft, zal hij of zij daar niet van afwijken. De volledige focus ligt dan ook op dat doel. Schorpioenen zien of stellen geen grenzen in hun leven, en ze laten niemand hen vertellen dat iets wat ze willen niet mogelijk is.

2. Dapper

Er is niemand beter om aan je zijde te hebben in tijden van moeilijkheden dan een Schorpioen. Ze zullen zonder nadenken dingen doen die soms erg gevaarlijk kunnen zijn. Ook zullen zij de eerste zijn die zich vrijwillig aanbieden voor moeilijke taken. Vooral als het gaat om het helpen van familie en vrienden, zal een Schorpioen altijd voor je door het vuur gaan.

3. Loyaal

Schorpioenen zijn beschermend en loyaal aan degenen van wie ze houden. Als dit teken je eenmaal in het hart heeft gesloten, zullen ze altijd voor je klaar staan en doen wat ze hebben beloofd. Ze zijn dan ook vooral loyaal en behulpzaam als het aankomt op familie, vrienden en hun partner. Maar let op: je moet wel goed je best doen om het vertrouwen te winnen, want in het begin zijn ze erg op hun hoede.

4. Trots

Hoewel ze niet zo opschepperig of eigenwijs zijn als de andere vaste tekens, heeft de Schorpioen de neiging om een ​​ego te hebben. Dat gevoel van zelfverzekerdheid kan soms bewonderenswaardig zijn, maar het kan het ook bijna onmogelijk maken om hen ervan te overtuigen dat ze het bij het verkeerde eind hebben in situaties. Dus, wacht je op een excuus? Dat kan dan nog wel even duren.

5. Humeurig

In tegenstelling tot andere tekens die hun gevoelens kenbaar maken, hebben Schorpioenen de neiging zich in zichzelf terug te trekken als het moeilijk wordt. En hoewel Schorpioenen een geweldig duister gevoel voor humor hebben, staan ​​ze ook bekend als pessimistischer. Dit betekent dat je vaak door wisselende emoties behoefte hebt aan tijd voor jezelf.

Een Schorpioen daten of vrienden zijn met dit teken is niet voor bangeriken; het kan een tol eisen van je emoties. Maar vaker wel dan niet, is het de moeite waard. Als je hun aanvankelijk wantrouwen en scepticisme kunt overwinnen, word je beloond met een diepe emotionele band die is gebaseerd op loyaliteit en wederzijds respect.

Bron | BestLife, Prepscholar

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden