Margriet logo
Alles over het sterrenbeeld Boogschutter. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter

Bij elk sterrenbeeld horen unieke eigenschappen. De Schorpioen is mysterieus en de Weegschaal wil iedereen tevreden houden. Het seizoen van de Boogschutter is in volle gang, dus reden genoeg om in de persoonlijkheid van dit sterrenbeeld te duiken.

Ben je geboren tussen 22 november en 21 december ? Dan is je sterrenbeeld Boogschutter. Dat kan best veel zeggen over je persoonlijkheid. Dit zijn de typische eigenschappen van de Boogschutter.

Positief ingesteld

Bij jou is het glas altijd halfvol. Door je positieve houding heb je kwade bedoelingen van anderen niet snel door. Sommigen noemen dat naïef, jij noemt het optimistisch. Je hebt een groot hart en wilt geloven in de goedheid van anderen. Wanneer anderen je bang proberen te maken of negatieve energie meebrengen, neem je wat afstand.

Zelfstandig

Je bent een hartelijk persoon, maar trekt het liefst je eigen plan. Soms kun je wat koppig zijn, omdat je liever niet afwijkt van je eigen ritme en ideeën. Je hebt liever dat een ander zich aan jou aanpast, dan dat je andermans koers moet varen. Collega’s of vrienden kunnen je adviezen geven, maar zelf vind je andermans tips onnodig.

Oprecht

Dingen mooier maken dan ze zijn: dat komt niet in je woordenboek voor. Je neemt geen blad voor de mond en als iemand om je mening vraagt ben je goudeerlijk. Anderen kunnen soms schrikken van je ongezouten mening. Dat neem je voor lief, want je vindt het belangrijk dat anderen de waarheid horen.

Avontuurlijk

Vrijheid staat hoog in het vaandel bij je. Anderen moeten niet te veel op je nek zitten. Je beleeft graag mooie avonturen en daarbij laat je je door niets of niemand tegenhouden. Als je een partner hebt, kan hij of zij het soms best een uitdaging vinden om samen plannen te maken. Daar staan wel fijne verrassingen tegenover: dankzij je leuke ideeën zijn de weekenden nooit saai.

Diepzinnig

Door je avontuurlijk aard zoeken anderen het niet meteen achter je, maar je bent een diepe denker. Als je een probleem hebt, probeer je het vanuit allerlei hoeken te bekijken. Met je filosofische inslag denk je veel na over het leven en wat de reden is van ons bestaan. Over gevoelens praten vind je een stuk lastiger. Dan moet je je kwetsbaar opstellen en dat doe je liever niet. Prikkelt iemand je met zijn of haar gedachtenstroom? Dan sta je meteen klaar voor een vlammende, diepzinnige discussie.

Bron | Cosmopolitan

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden