Zonsverduistering in een bewolkte lucht Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Dit zijn de do’s en don’ts tijdens de gedeeltelijke zonsverduistering

Maak je maar klaar voor een beetje chaos, want op dinsdag 25 oktober 2022, is het weer nieuwe maan. Dit keer is er wel iets heel bijzonders aan de hand, want tussen 11:08 en 13:03 uur, vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. Met deze do’s en don’ts bereid je je goed voor op de nieuwe maan.

De nieuwe maan staat in het intense teken Schorpioen en dwingt je om verborgen verlangens, geheimen en opgekropte emoties onder ogen te zien.

Do: Bereid je voor op grote veranderingen

“Vroeger waren mensen altijd heel bang voor een zonsverduistering,” zegt astrologe Johanna Blok tegen Margriet. “Ze dachten dat het een aankondiging was voor een ramp of dat er iets ernstigs ging gebeuren. Dat ging dan wel om een volledige zonsverduistering. Dan werd het ook een beetje donker op aarde, dus daarom was dat voor mensen heel bedreigend en angstig. Een volledige zonsverduistering komt niet zo vaak voor, maar een gedeeltelijke zonsverduistering wel.” Zonsverduisteringen staan erom bekend dat ze de hele wereld op hun kop zetten. Ga er dus maar vanuit dat de eclips verrassingen met zich meebrengt. Denk aan verborgen gevoelens, goed bewaarde geheimen en een verandering van meningen.

Don’t: Je emoties onderdrukken

De Schorpioen mag dan wel een intimiderende buitenkant hebben, maar van binnen schuilt er een zacht en emotioneel waterteken. Krop je emoties niet vooral niet op. De nieuwe maan is een perfect moment om je hart te luchten binnen je relaties en je uit te spreken.

Do: Naar binnen kijken

Een nieuwe maan is eigenlijk het teken van een nieuwe levensfase en dat komt om de zoveel jaar voorbij. “Binnen de spirituele astrologie zegt men: de plek waar de zonsverduistering staat voordat jij geboren wordt, zegt iets over een missie die jij op aarde hebt. Het gaat dan vooral over een missie waarbij je iets voor andere mensen kunt doen. Stel je hebt een zonsverduistering die in het teken Waterman staat. Dan ben jij misschien iemand die anderen moet helpen om hun vrijheid te vinden of hun originaliteit te vinden. Nu staat hij in Schorpioen en dan zou je kunnen zeggen de kinderen die de komende maanden geboren worden, die hebben op aarde de missie om anderen te confronteren met hun diepere zelf. Soms ook misschien wel een beetje duistere kant. Want dat hoort bij Schorpioen. Dat je dat je ook je schaduwkant leert kennen,” zegt Johanna.

Naast alle chaos is er tijdens de nieuwe maan ook ruimte voor rust, dus een goed moment om deze energie te gebruiken om je sociale batterij op te laten en na te denken over je spirituele verandering, door middel van het bijhouden van een dagboek, therapie of meditatie.

Don’t: Manifesteer je verlangens

In plaats van je intenties op te schrijven of zaadjes te planten voor je manifestaties, is het juist een goed moment om je eerdere manifestaties te herzien.

Do: In je innerlijke kracht stappen

Schorpioen wordt geregeerd door Pluto, een vurige planeet die onze donkere kant vertegenwoordigt. Hierdoor staan macht en controle extra in het daglicht. Neem de leiding, wees eerlijk, spreek de waarheid en deins vooral niet terug voor uitdagingen.

Don’t: Nieuwe projecten beginnen

Een nieuwe maan is een goed moment om opnieuw te beginnen. Maar de energie van de eclips gooit roet in het eten als het gaat om je plannen. Je stemmingen en gedachten worden zo door de war geschopt dat je beter onafgemaakte projecten kunt herzien en veranderen dan een heel nieuw project starten.

Do: Contact maken met je sensuele kant

De planeet van de liefde, Venus, zal ook het territorium van de Schorpioen betreden. Deze nieuwe maan is het moment om intiem te worden, of het nu in je eentje is of met een partner. Kijk naar wat jouw verlangens zijn, laat ze de vrije loop en ga op ontdekkingstocht bij jezelf. Johanna: “We weten met de maankalender dat vrouwen iets vaker bevallen rond volle maan. Misschien vindt dan de bevruchting toch plaats met de nieuwe maan? Je weet het natuurlijk niet precies, maar dat is wel opvallend.”

Bron | Bustle

Sanne van der LindenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden