Margriet logo
Dit type vrijgezel ben je volgens je sterrenbeeld. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit type vrijgezel ben je volgens je sterrenbeeld

Een relatie kan fijn zijn, maar vrijheid is ook niet verkeerd. Als vrijgezel kun je doen waar je zin in hebt en hoef je aan niemand verantwoording af te leggen. Toch zijn er ook singles die liever in een relatie zitten. Zó geeft elk sterrenbeeld invulling aan het vrijgezellenbestaan.

Ram

Je bent niet te stoppen wanneer je vrijgezel bent, Ram. Het liefst beleef je veel spannende avonturen en zoek je de grenzen op. Dat maakt je interessant gezelschap: je tafelgenoten hangen aan je lippen als je een verhaal vertelt tijdens een etentje.

Stier

Single zijn is geen pretje voor jou. Het liefst zit je in een langdurige relatie waarin je je veilig en geliefd voelt. Tijdens een vrijgezelle periode mis je dat enorm. Je laatste relatie heb je niet zelf uitgemaakt, al wist je zelf ook wel dat het niet meer werkte tussen jullie. Door je vrijgezelle status voel je je soms eenzaam en daarom flirt je er lustig op los. Stiekem hoop je dat je zo snel mogelijk weer een relatie krijgt.

Tweelingen

Het maakt je niet zoveel uit of je nu vrijgezel bent of niet: flirten doe je toch wel. Dat kan met een knappe verschijning die in je straat woont, maar ook met een vroegere liefde. Soms heb je de neiging om jezelf nét iets beter voor te doen. Zonde, want anderen vallen juist op je wanneer je je ware gezicht laat zien.

Kreeft

Soms leef je een beetje in het verleden, Kreeft. Je vindt het moeilijk om ex-partners los te laten. Tijdens een vrijgezelle periode stuur je regelmatig appjes naar een oude liefde, in de hoop dat de vonk nog een keer overslaat. Word je liever niet gekwetst? Onthoud dan: een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen.

Leeuw

Aandacht is voor jou net zo belangrijk als zuurstof. Je zit niet stil en gaat vaak op jacht naar een nieuwe vlam. Soms is dat in een café, maar ook online zoek je vol enthousiasme naar een nieuwe partner. Intussen heb je een lamme duim van al dat heen-en-weer swipen op Tinder. Je mag het soms best wat rustiger aan doen, Leeuw, dan komt die nieuwe liefde vanzelf wel weer.

Maagd

Vrijgezel zijn vind je helemaal niks. Je voelt je niet geliefd en hebt het idee dat anderen niet op je zitten te wachten. Zonde, want door die instelling is het moeilijk om je open te stellen voor de liefde. Werk aan je zelfvertrouwen, zodat een mogelijke liefde - heel cliché - geen opvulling, maar een aanvulling is.

Weegschaal

Zonder partner voel je je niet compleet. In eerdere relaties smolt je helemaal samen met de ander. Nu het uit is, vraag je jezelf af: wie ben ik zonder een partner? Tijdens deze vrijgezelle periode is het goed om je eigen passies en verlangens na te jagen, zodat je meer autonoom bent in een eventuele volgende relatie.

Schorpioen

Nu je vrijgezel bent, blijft je ex maar door je hoofd spoken. Je hebt de neiging om hem of haar te romantiseren en vraagt je af waar het misging. Een relatie gaat niet voor niets uit, maar toch kun je het moeilijk loslaten. Je hemelt liever het verleden op dan dat je je openstelt voor een nieuwe geliefde. Als je achterdocht en wantrouwen achterwege laat, kan er binnenkort nog iets moois opbloeien in onverwachte hoek.

Boogschutter

Je wilt groots en meeslepend leven en daar hoort een allesoverheersende verliefdheid bij. Je kunt niet wachten tot cupido raak schiet en je een fijn, aantrekkelijk en interessant persoon ontmoet. Gelukkig kun je je ook prima in je eentje vermaken. Dat is de juiste instelling, want het beste gezelschap ben je altijd nog zelf.

Steenbok

Het is voor jou geen enkel probleem om vrijgezel te zijn. Nu heb je alle tijd om te werken aan je toekomstdromen en kun je eindelijk eens een goed boek lezen zonder dat iemand je stoort. Met vrienden en familie ben je net zo gelukkig en je doet geen pogingen om een nieuwe partner aan de haak te slaan. Als het zo loopt, dan sta je ervoor open, maar je hebt niemand anders nodig om gelukkig te zijn.

Waterman

Een relatie speelt niet zo’n belangrijke rol bij jou. Of je nu vrijgezel bent of getrouwd: het is maar één gebied van je leven. Natuurlijk geniet je ook van lieve woorden en fijne aanrakingen, maar je kunt prima zonder. Er zijn zoveel andere dingen die het leven de moeite waard maken. Je hebt geweldige vrienden, lieve familie, interessante hobby’s en bruisende weekenden. Wie heeft een partner nodig als je al zo’n vervuld leven leidt?

Vissen

Je hebt de neiging om jezelf te verliezen in relaties, Vissen. Daarom is het goed voor je zelfontwikkeling om (even) vrijgezel te zijn. In een relatie ben je vooral bezig om de ander het naar de zin te maken, maar nu is het tijd om jezelf eens in het zonnetje te zetten. Het is heel attent van je dat je zo voor anderen klaarstaat, maar vergeet vooral jezelf niet.

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden